Municipiul Suceava intră de marți în scenariul galben. Se redeschid restaurantele și sălile de pariuri

Municipiul Suceava intră de marți în scenariul galben. Se redeschid restaurantele și sălile de pariuri
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Municipiul Suceava va intra în scenariul galben de marţi, după ce incidențacazurilor de Covid-19 a ajunssub 3 la mia de locuitori.ComitetulJudețean pentru Situații de Urgență a hotărâtacest lucru, care intră în vigoare dindata de 15 decembrie, ora 00.00.

În scenariul galben, se pot desfăşurarea activităţii în cadrul teatrului, cinematografelor șirestaurantelor la interior la 30% din capacitatea maximă.

În ce interval orar pot funcționa restaurantele

Restaurantele vor fi deschiseîn intervalul06:00-23:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

La 30% din capacitate și în același interval orar pot funcționa și restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum și sălile de jocuri de noroc.

Barurile și cluburile rămân închise

În privința programului de funcționare, trebuie însă avută în vedere și HG 935/2020, conform căreia în această perioadă programul operatorilor economici cu publicul e limitat până la ora 21:00. Prin urmare, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, trebuie să își organizeze și să desfășoare activitatea în intervalul orar 5.00-21.00.

Prin excepție de la aceste prevederi, în intervalul orar 21.00-5.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. Tot prin excepție, farmaciile, benzinăriile și operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

De asemenea, CJSU a hotărât, luni, ca tot din data de 15 decembrie orașul Gura Humorului să fie în scenariul roșu pentru o perioadă de 14 zile, și începând cu data de 16 decembrie, și comuna Bălăceana. În aceste localități incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depăşit pragul de 3/1000 locuitori, potrivitmonitorulsv.ro

Urmăriți B1TV.ro și pe