Noul Cod Rutier bagă PANICĂ în români: Acesta e gestul pentru care mii de șoferi riscă AMENZI URIAŞE începând de acum!

Noul Cod Rutier bagă PANICĂ în români: Acesta e gestul pentru care mii de șoferi riscă AMENZI URIAŞE începând de acum!
Foto: Politia Romana / Facebook

Noul Cod Rutier vine cu prevederi drastice pentru şoferii care au lipite pe geamuri diverse accesorii care pot reduce vizibilitatea conducătorului auto.
Conform legislaţiei rutiere în vigoare, “aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.

Astfel, cei care încalcă aceste prevederi sunt pasibili de amenzi care pot urca până la 3.000 de lei. Clasa a IV-a de sancţiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între nouă şi 20 de puncte-amendă, iar punctul-amendă are valoarea, în 2018, de 145 de lei.
Prin urmare, posesorii de autoturisme care aplică diverse obiecte pe suprafaţa geamurilor sau în dreptul acestora pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

Mai mult, “aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale” constituie tot contravenţie, care este sancţionată cu amendă de până la 2.900 de lei.
Şoferii care au totuşi nevoia să reducă transparenţa geamurilor unei maşini, pot utiliza tratamente şi folii omologate sau certificate de către Registrul Auto Român (RAR) şi vor evita astfel o eventuală cotravenţie.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)