Bijuterie auto britanică: Bentley lansează noul Continental V8

Compania engleză Bentley va lansa în cadrul salonului auto Detroit, de luna viitoare, noua gamă Continental V8. Bijuteria pe patru roți va fi propulsată potrivit producătorului de un uriaș motor bi-turbo de 4,0 litri și 500 de cai putere.

Potrivit companiei, motorul prezină caracteristici tehnice ce permit eficientizarea consumului și reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Noul motor de 4,0 litri are un diferențial care îi permite să se transforme dintr-un V8 într-un V4 în cazul în care automobilul nu este încarcat prin dezactivarea cilindrilor.

Performanțe de invidiat

Bentley promovează motorul ca fiind capabil să propulseze bolidul cu o viteză de 290 km/oră și să ajungă la 100 km/oră în mai puțin de 5 secunde.

Trăsăturile caracteristice pentru noul Continental V8 vor fi emblema roșie Bentley, grila față neagră, ţevile de eșapament cromate și bineînțeles zgomotul caracterisc al motoarelor. La interior producătorul oferă o gamă de patru culori pentru tapițeria de piele și ornamente din lemn de eucalipt, notează zf.ro.

Președintele companiei Wolfgang Durheimer a declarat: “Noul motor de 4,0 litri va oferi o experiență a șofatului complet nouă. Este extrem de puternic și oferă senzațiile și performanțele sporrtive la care te-ai aștepta de aripile Bentley.”

Deși motorul este similar cu cel folosit de compania Audi pentru modelul Audi A8 cel care va fi folosit de Bentley va avea cu totul alte reglaje.

Continental V8 în România

Prețul autoturismului va fi dezvăluit anul viitor mașina fiind așteptată la reprezentanțele auto în 2012.

În România, mașina va fi comercializată de Porsche Inter Auto ale cărei rezultate mai slabe au dus la pierderea statutului de importator direct, compania având în acest moment statut de agent de vânzări al concesionarului de la Viena.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:28 - Eugen Tomac: Provocările sunt uriașe pentru NATO. Se discută intens despre nevoia de a consolida Alianța și de a spori resursele pentru înarmare (VIDEO)
23:25 - Șefului adjunct al armatei ucrainene susține că Rusia ar putea invada vestul Ucrainei dinspre Belarus
23:12 - Russell Crowe va juca rolul principal în filmul Exorcistul Papei după o poveste reală
23:06 - Cazurile de COVID-19 de la Wimbledon agită apele în tenis. O jucătoare franceză spune că la Roland Garros au existat îmbolnăviri, dar nu au fost dezvăluite: „E o înțelegere tacită”
22:59 - Drama unei românce aflate în Italia: Femeia și-a pierdut viața după ce a fost lovită de oglinda unei mașini
22:43 - O şoferiţă din Bucureşti a blocat timp de o oră şi jumătate circulaţia pe linia de tramvai 5. Avea de făcut niște cumpărături
22:37 - Daniel Vasile: Întreg Parlamentul știa că legea pentru eliminarea pensiilor speciale va fi declarată neconstituțională. Partidele din coaliție, într-o campanie electorală continuă (VIDEO)
22:32 - Delia Matache, dezvăluiri inedite despre primii bani pe care i-a câștigat din cariera sa muzicală. Ce avere impresionantă are artista
22:12 - Woody Allen regizează un nou film dar i-a spus lui Alec Baldwin că s-ar putea ca acesta să fie ultimul
22:06 - Turcia a acceptat să susțină aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Erdogan s-a angajat să retragă vetoul care bloca intrarea celor două state în cea mai puternică alianță din istorie