Bucureștenii cu mașini HIBRID nu vor mai putea parca gratuit în parcările publice din oraș

Bucureștenii cu mașini HIBRID nu vor mai putea parca gratuit în parcările publice din oraș
Foto Facebook Străzi pentru Oameni

Nicușor Dan le-a pus gând rău bucureștenilor cu mașini hibrid. Dacă până acum, șoferii care au astfel de autoturisme înmatriculate în București puteau parca gratuit în parcările publice din oraș, aceștia nu vor mai beneficia de acest avantaj, dacă va trece noul proiect al primarului general de pus în dezbatere publică în Capitală.

Doar mașinile 100% electrice să beneficieze de gratuitate în parcările publice

Primarul General le-a pus gând rău celor care au autoturisme hibrid și a pus în dezbatere publică un proiect prin care va permite numai mașinilor electrice să beneficieze de parcările gratuite.

Așadar, Primăria Capitalei vrea să abroge HCGMB din data de 26.05.2016, privind folosirea gratuită a parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul Capitalei de către autoturismele hibrid înmatriculate în București.

Nicușor Dan vrea ca numai mașinile 100% electrice să beneficieze de gratuitate în parcările publice
Noul proiect al lui Nicușor Dan aflat în dezbatere publică pentru două săptămâni, prevede ca numai mașinile electrice să beneficieze de acest avantaj.

Pentru a se bucura de privilegiul pe care primarul general îl dă, proprietarii mașinilor electrice trebuie să se înregistreze în prealabil în registrul informatic ținut de Operatorul serviciului public de aministrare a parcajelor, după care un operator trebuie să realizeze identificarea acesteia, asta deoarece Bucureștiul nu are o statistică a mașinilor electrice.

Unde ar trebui să fie amplasate cele 40 de stații de încărcare promise de Nicușor Dan

Nicușor Dan a transmis la începutul lunii septembrie, că Primăria Capitalei va veni în sprijinul celor care dețin mașini electrice și va amplasa 40 de stații de încărcare.

”Este vorba despre stații de încărcare pe care le vom amplasa prin CMESB în parcările administrate de Administrația Străzilor. Acestea vor fi în zone precum Piața Amzei, Piața Victoriei, Piața Alba Iulia, Piața Constituției, Piața Revoluției, Universitate, Bucur Obor.

Alte astfel de stații vor fi amplasate și în Rahova, Sala Palatului, Primăria Municipiului București, Bd. Aviatorilor, Bd. Timișoara, Bd. Iuliu Maniu, Bd. Schitu Măgureanu, strada Mendeleev, Calea Moșilor, Calea Plevnei, Splaiul Unirii, parcajele Eva, Lido, Gara de Nord, Maria Rosetti, Lipscani”, a precizat Nicușor Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe