Bugatti, detalii despre cea mai puternică mașină din istoria sa: Doar 40 de clienți vor putea cumpăra Bolide, iar unii nici măcar nu o vor conduce, spune compania (VIDEO)

Bugatti, detalii despre cea mai puternică mașină din istoria sa: Doar 40 de clienți vor putea cumpăra Bolide, iar unii nici măcar nu o vor conduce, spune compania (VIDEO)
Bugatti Bolide are o greutate de 1.24 tone, ceea ce îi conferă atuul de a fi o mașină sport foarte ușoară. Foto: Hepta.ro / Bestimage / Bugatti via Bestimage

Bugatti a anunțat că va fabrica o versiune de producție a conceptului intitulat Bolide, o supermașină cu 1.800 de cai putere, 16 cilindri și o viteză maximă care poate atinge o viteză de 500 km/h. Ar putea fi ultimul automobil pe combustie internă pe care îl construiește producătorul francez și va putea fi condus doar pe circuit.

Compania spune că Bolide va fi construit pentru doar 40 de clienți și fiecare automobil din serie va costa 4 milioane de euro, potrivit CNN.

Bugatti, detalii despre cea mai puternică mașină din istoria sa, Bolide

Bolide – un nume inspirat de cuvântul franțuzesc pentru „mașină foarte rapidă”, potrivit Bugatti – a fost conceput exclusiv pentru condus pe circuit, nu pentru a fi utilizat pe drumuri publice, și cuprinde o versiune modificată a uriașului motor de 8 litri și 16 cilindri din Bugatti Chiron, principalul model al brandului.

Oficial, din motive tehnice, Bolide va avea doar 1.600 de cai putere, însă având în vedere că va fi folosit pe circuit cel mai probabil va fi umplut adesea cu combustibil de curse și ar putea atinge o putere mai mare.

Bugatti plănuiește să lanseze mașina în producție abia în 2024, astfel că Bolide ar putea fi ultimul model cu combustie internă al Bugatti. Conducerile de la Bugatti și Rimac au precizat deja că viitoarele modele vor fi concepute pe sistem hibrid, însă în viitorul apropiat ar putea scoate și câteva automobile cu propulsie complet electrică.

Bugatti Bolide va ajunge în mai puțin de 2,2 secunde la 100 de km/h, iar în 20,16 secunde va atinge viteze de 400 km/h.

Bugatii consideră că există clienți care nici măcar nu vor folosi mașina, ci se vor rezuma la a o parca în garajul lor pentru a o admira.

„Până la urmă, nu le vinzi oamenilor un vehicul, ci le vinzi o operă de artă. Și pentru anumite persoane, acesta va fi sigur modul în care vor folosi mașina. Să o aibă și să o admire ca pe o operă de artă”, a declarat Cedric Davy, responsabil din conducerea Bugatti pentru America.