VESTE BOMBĂ pentru şoferi! DA, e adevărat: Maşinile second-hand NU vor mai putea…

VESTE BOMBĂ pentru şoferi! DA, e adevărat: Maşinile second-hand NU vor mai putea...

Lovitură pentru samsarii de maşini!
Registrul Auto Român (RAR) şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au venit cu o idee interesantă în sprijinul celor care vor să-şi cumpere o maşină rulată.

Astfel, cele două instituţii vor implementa şi derula un serviciu prin care toţi cei care vor să cumpere o maşină second hand pot afla prin SMS cazierul maşinii: numărul real de kilometri, deficienţele tehnice avute de-a lungul timpului şi cazierul de daune.

„Suntem în plină creaţie a cazierului. Suntem în linie dreaptă pentru implementarea acestui proiect. Printr-un singur SMS, un cumpărător al unui autoturism va avea informaţii despre kilometraj, despre daunele pe care le-a suferit autoturismul. Când îşi cumpără o maşina să ştie de la început ce cumpără. Sperăm ca în maxim două luni să fie gata”, a declarat directorul RAR, George Adrian Dincă, potrivit observator.tv.

Piața auto second hand din România a fost în ultimii ani subiectul unor dezbateri aprinse cu privire la falsificarea sau ascunderea unor informații relevante asupra uzurii sau stării tehnice a unui autovehicul.