Ce amenzi riscă șoferii în această iarnă?

Ce amenzi riscă șoferii în această iarnă?

Potrivit legii și Codului Rutier, mașinile trebuie să fie dotate cu anvelope potrivite în fiecare sezon. Iarna șoferii pot fi amendați dacă au fost prinși cu mașina fără anvelope de iarnă pe drumuri acoperite cu polei și zăpadă. Codul rutier prevede folosirea cauciucurilor de iarnă dacă se circulă pe drumuri publice care sunt acoperite cu polei, zăpadă, gheață. Șoferii sunt obligați să folosească anvelope de iarnă în sezonul rece, atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă sau polei.

Ce amenzi riscă șoferii în această iarnă?

În cazul când sunt prinși că nu respectă legea vor fi amendați cu sume cuprinse între 1.305-2.900 lei. În plus pot primi 9-20 puncte amendă, riscă să rămână fără certificatul de înmatriculare al mașinii. Ei vor primi o dovadă de înlocuire a actului dar aceasta va fi fără drept de circulație.

Ca și până acum, șoferii riscă amenzi foarte mari și din cauza consumului de alcool și suspendarea permisului de conducere pe jumătate de an. Ei nu au voie să bea alcool deloc dacă vor să conducă mașina pe drumurile publice. Pentru o alcoolemie de 0,40 mg / litru alcool pur în aerul expirat se suspendă permisul de conducere pentru o perioadă de 6 luni și se dă o amendă de 21-50 de puncte.

În cazul în care alcoolemia este mai mare, se poate ajunge și după gratii o perioadă de până la 5 ani. Legea spune că atunci când alcoolemia este peste 0,40 g / litru alcool pur în aerul expirat și de minim 0,80 g / litru alcool pur în sânge, se dă amendă penală sau se face închisoare 1-5 ani. Această faptă este considerată infracțiune, de aceea sancțiunile sunt atât de mari.

Cei care cred că vor scăpa printr-o scuză de genul „am băut doar un pahar „, se înșală amarnic, nu vor fi iertați de poliția rutieră. Dacă beau alcool pe stomacul gol, acesta ajunge imediat în sânge, metabolismul este rapid, astfel în doar jumătate de oră valoarea maximă a alcoolemiei este atinsă. Eliminarea alcoolului din organism se face greu, cu 0,15 g la mie pe oră.

Statisticile arată că anul acesta, în doar nouă luni de zile, poliția rutieră a prins mai mult de 9.900 de șoferi că au condus sub influența băuturilor alcoolice. Comparativ cu anul trecut, numărul șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice a crescut.

Ce mașini preferă românii în această iarnă? Cu siguranță sunt interesați să achiziționeze mașini auto rulate care sunt puternice, au cât mai multe dotări și prețuri accesibile. Desigur asta nu înseamnă să cumpere o mașină cu ochii închiși, chiar dacă este un chilipir. S-a constatat faptul că mașinile de marcă BMW Seria 3 sunt chiar mai căutate de români decât mașinile Opel Corsa și Volkswagen.

Deja se știe că mașinile aduse din Germania sunt cele mai bune și destul de ieftine. Dacă întrebi un italian, cu siguranță va spune că mașinile din Italia sunt foarte bune.

Românii preferă să cumpere mașini second hand din Germania, mai ales mărci auto: Volkswagen, Opel, BMW, Ford, Mercedes-Benz, Audi. Anul acesta s-a observat că unul din doi români caută o mașină auto rulată adusă din Germania.

Mulți dintre români preferă mașinile cu motoare diesel în ciuda unor dezavantaje. Statisticile arată că 60% din 1.000.000 mașini second hand vândute au fost cu motoare diesel. Se știe că aceste mașini au costul mai mare însă ei consideră că acesta poate fi amortizat în câțiva ani, lucru care este adevărat. Un alt dezavantaj al mașinilor diesel este că pornesc mai greu iarna atunci când temperatura ajunge în jur de -18 grade Celsius. În această iarnă meteorologii au anunțat deja că temperaturile vor coborî mai jos de -10 grade Celsius, deci este posibil ca acest inconvenient să conteze.

Un alt aspect de care vorbesc cei care au cumpărat mașini diesel este că fac un zgomot puțin mai mare decât mașinile pe benzină. Desigur o mașină diesel este rentabil de achiziționat mai ales atunci când se fac mulți km pe an cu ea.

Românii care își doresc un automobil bun și elegant pot achiziționa un Renault Fluence rulat care te face să înțelegi asta încă de la primul contact vizual. Acest autoturism reprezintă una din cele mai bune oferte auto la zi, este destul de rafinat, are suficient spațiu în interior, oferă confort, este de clasă business.

În prezent, în București și în alte orașe din țară, a apărut acest trend de a avea o mașină din Germania, fapt ce va face să apară un număr și mai mare de mașini diesel aduse din această țară pe piața de autoturisme second hand din România.