Ce trebuie să știi atunci când achiziționezi un camion second hand

Ce trebuie să știi atunci când achiziționezi un camion second hand

Meseria de șofer de camion nu este foarte ușoară, iar camionul devine un loc în care șoferul ajunge să petreacă foarte mult timp. În plus, această meserie presupune mult timp petrecut în trafic pe distanțe destul de lungi care necesită ore de odihnă chiar în cabina camionului. De aceea, achiziționarea unui camion trebuie să se justifice în timp în funcție de performanță, confort, comportament la drum, stare tehnică și, nu în ultimul rând, de preț.

Având în vedere faptul că oferta este foare mare pe piața ce maioane, câteva sugestii vă pot ajuta să vă faceți o părere și să vă decideți mai ușor.

Prețul este un criteriu important în achiziționarea unui camion. De aceea te vom informa despre o gamă variată de camioane care îți va oferi posibilitatea să îți achiziționezi un camion după bugetul tău. Așadar, atunci când vă decideți să achiziționați unul sau mai multe camioane, în primul rând trebuie să vă orientați către firmele mari care pot oferi servicii autorizate și piese de schimb originale. Iată unele dintre cele mai bune camioane care te pot convinge să le achiziționezi:

Camioane DAF – perfecte pentru drumuri lungi și liniștite

Camioanele DAF și-au câştigat notorietatea pentru eficienţa lor în consumul de carburant, clasându-se mereu în topul testelor de economisire a combustibilului.

Un alt aspect important al acestor camioane este designul adaptat deplasărilor fără probleme pe distanțe lungi, costurile de operare scăzute, și consumul foarte scăzut de carburant, plus randamentul foarte bun.

Ca șofer, spațiul din interiorul cabinei trebuie să fie mare, astfel încât să puteți depozita diverse lucruri la nevoie. Un alt crieriu important este volanul ergonomic ce permite un șofat confortabil si plăcut pe distanțe mari.

Un avantaj al camioanelor DAF este faptul ca beneficiază de multe centre de service care sunt disponibile chiar și în weekend, însă și caracteristicile tehnice sunt excepționale.

Un dezavantaj al acestor camioane DAF este motorul care nu trebuie fortațat fiindcă se încălzește foarte tare și si trebuie schimbat într-un timp foarte scurt.

Camioane VOLVO – pentru un confort ridicat la condus

Cu un motor puternic de minimum 440 CP și cu un consum de carburant scăzut, camioanele VOLVO au intrat în grațiile șoferilor. Camioanele VOLVO au un consum de 26 litri de motorină la suta de kilometri, un aport destul de bun și o fiabilitate ridicată. Aceste camioane VOLVO au un demaraj mai lung, în zonele muntoase și drumuri de șantier. În plus, modelele mai noi de camioane VOLVO beneficiază și de un design modern, pe gustul șoferilor.

Un dezavantaj al acestor camioane VOLVO îl constitutie lipsa pieselor și service-urile puține. De asemenenea, este importantă și diponibilitatea mecanicilor, adica posibilitatea de a face reparații inclusiv sâmbăta și duminica sau la ore târzii.

Camioane MAN – consum redus și confort

In materie de produse, aceste camioane MAN s-au făcut destul de cunoscute pe piață prin beneficiile pe care le oferă, dacă ne uităm la raportul calitate-preț al acestora. Aceste camioane MAN sunt recunoscute prin designul modern al cabinei, capacitatea lor de a oferi fiabilitate și sustenabilitate în transportarea materialelor de construcție pe șantiere, cât și printr-un consum redus de combustibil.

Un dezavantaj al acestor camioane MAN constă în faptul că injectoarele se schimbă dupa 500K.

Camioane Scania – Transportul Viitorului

Atunci când spui camioane Scania spui performanță, confort, comportament excelent la drum, stare tehnică impecabilă. De-a lungul timpului, camioanele Scania au fost echipate cu un sistem de monitorizare a consumului de carburant ce a dus, în special la reducerea de carburant și emisii. De asemenea, ca șofer al acestor camioane Scania, beneficiezi de cea mai înaltă cabină și cel mai mare raport de transmisie către axa spate.

Cu numeroase service-uri autorizate unde în permanență găsiți piese de schimb pentru situații comune și reparații rapide non stop, aceste camioane Scania sunt testate și verificate înainte de a fi plasate spre vânzare. Alegeți să achiziționați camioane Scania used și veți beneficia de vehicule verificate de inginerii Scania și marcate Scania Approved. Pentru siguranța voastră, camioanele Scania sunt supuse la diferite teste de performanță, siguranță și fiabilitate înainte să treacă pe mâna șoferilor.

Un punct slab al acestor camioane Scania sunt injectoarele și planetarele, dar beneficiază de un motor indestructibil.

Înainte să te decizi ce camioane să achiziționezi, este recomandat să verifici și recenziile șoferilor și să faci alegerea potrivită bugetului tău. Cu Scania poți opta pentru soluțiile de finanțare gândite special pentru noii antreprenori (leasingul operațional și leasingul financiar) și opțiunea de închiriere a unui automobil.