Cum arată și ce specificații are noua Dacia Spring. Automobilul 100% electric va fi prezentat oficial în octombrie

Dacia Spring este primul model 100% electric de la Dacia și va fi prezentat oficial pe data de 15 octombrie 2020. Va avea o autonomie de 200 de kilometri, iar cei de la Reault promit că Spring-ul va fi „cea mai accesibilă mașină electrică din Europa”.

Dacia Spring va putea fi achiziționată începând din prima jumătate a anului 2021. Până atunci, prezentarea va avea loc în cadrul unui eveniment digital, Renault eWays, programat pentru 15-26 octombrie, în cadrul căruia vor fi prezentate cele mai noi modele de tehnologii dezvoltate de francezi pentru mobilitate electrică. Cele mai proaspete informații cu privire la versiunea de serie vor fi oferite pe 15 octombrie, ora 18:00 a României.

Dacia Spring 100% electrică ar urma să aibă o autonomie de 200 de kilometri

Până în prezent, nu au fost oferite informații despre prețul Dacia Spring și detaliile tehnice. În baza protocolului european WLTP însă și a modelului Renault K-ZE comercializat în China, Dacia Spring ar urma să aibă o autonomie electrică de peste 200 de kilometri.

În prezent, se cunoaște lungimea autoturismului, de 3,73 metri, faptul că va avea 4 locuri și este promovat drept „vehiculul ideal pentru utilizarea de zi cu zi”.

Cât despre preț, poate fi luat de referință cel mai ieftin model 100% electric din România, Skoda Citigo-e IV, care avea un preț de pornire de 19.900 de euro, cu TVA inclus.

Producătorii Dacia Spring promit un preț de nerefuzat

Modelul 100% electric de la Dacia va fi construit în China, la Shiyan, Prezentarea Spring-ului trebuia să aibă loc la Salonul Auto de la Geneva, din acest an, însă evenimentul a fost anulat, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Nu este un secret că se bazează foarte mult pe Renault K-ZE. Facem tot posibilul ca prețul să rămână cât mai jos. Mulți au spus că nu ar fi o mașină potrivită pentru Dacia, însă ar putea să devină exact ceea ce așteptau clienții. Nu toată lumea își permite o electrică premium (…) Va fi cea mai accesibilă mașină electrică de pe piață”, a declarat Laurent van den Acker, oficial de la Renault, în urmă cu câteva luni de zile.

Dacia Spring va fi prezentată la doar câteva săptămâni după ce au fost deja dezvăluite noile generații Logan, Sandero și Stepway, prima gamă Dacia care nu are motor diesel.