Cum trebuie să te pregătești înainte de a pleca la drum lung cu mașina

Cum trebuie să te pregătești înainte de a pleca la drum lung cu mașina

După o lungă perioadă de activitate intensă, oricine visează la o vacanță unde relaxarea este principala grijă. Indiferent că se călătorește pe teritoriul țării sau în afara acesteia, este primordial să acordăm atenție unei verificări amănunțite a atutorismului.

Nimeni nu dorește să experimenteze senzația neplăcută redată de defectarea inopinată a mașinii, care, de regulă, aduce cu sine un întreg val de incertitudini, probleme și găuri în buget.

Precauția este cheia care îți oferă plimbări liniștite departe de casă, pentru a te bucura cum se cuvine alături de cei dragi și a parcurge zeci sau sute de kilomtrii în siguranță. Există particularități ce țin de excursiile practicate în sezonul cald dar și cele în sezonul rece. Este evident faptul că necesitățile unui autoturism sunt deosebite în funcție de specificul anotimpului la care ne referim.

Dar pentru că suntem în plin sezon cu temperaturi ridicate, iar toamna și ierna nu se mai manifestă asemănător ca în urmă cu câțiva ani, avem posibilitatea de a ne bucura de soare blând o lungă perioadă de timp, și, prin urmare, de escapade deosebite.

Indiferent de lungimea traseului trebuie să ne informăm corespunzător înainte.

Ce trebuie să luăm în calcul atunci când ne pornim la drum lung?

Țineți cont de nivelul de energie al bateriei – încărcarea eficientă

Noile aventuri vin cu provocări pe măsură. Oprirea autoturismului pentru vizualizarea diverselor obiective turistice, de a lua masa într-un loc spectaculos, sau pur și simplu de a beneficia de puțin aer curat, necesită funcționarea optimă a bateriei autoturismului. Încarcă bateria complet și vei scăpa de grija că nu va mai porni la următorul contact.

Inspecția anvelopelor

Chiar dacă la prima vedere anvelopele par a fi în stare numai bună de demarat, cel mai frecvent incident întâlnit la drum lung este pana de cauciuc. Verificarea corespunzătoare poate scuti o serie de probleme și dificultăți.

Importanță majoră – schimbul de ulei

Pe tot parcursul călătoriei, principalul factor ce determină buna funcționare a autoturismului este motorul. Alegerea unui ulei trebuie să vizeze în principal calitatea și maniera în care reșește să lubrifieze și să păstreze funcționalitatea componentelor de sub capotă.

„Sănătatea” mașinii este cea care decide cursul traseului, deci ar fi bine ca atenția sporită la acest capitol să fie nelipsită.

Mărește performanța cu accesorii auto indispensabile

Care sunt accesoriile auto de care avem neapărat nevoie pe tot parcursul călătoriei? Primele accesorii auto care vin în maximizarea confortului la volan sunt paravânturile auto. De ce ai nevoie de paravânturi auto?

Ei bine, principalul avantaj pe care aceste accesorii auto îl oferă se definește prin nivelul scăzut de consum al combustibilului. De ce? Montarea acestora va permite persoanelor din interior să se bucure cu adevărat de experiență prin deschiderea geamurilor, nefiind necesar ca aerul condiționat să fie pornit.

De asemenea, un set de paravânturi auto va reuși să mențină aerodinamica mașinii, direcționând fluxul de aer corespunzător, fără a genera zgomote, ci chiar din contră. Alinierea perfectă a acestora sporește nivelul de confort din interior.

Este ideal acest tip de accesorii auto pentru toți cei care doresc să beneficieze de confort optim pe tot parcursul traseului. Capacitatea paravânturilor susține și puterea de atenuare a zgomotului provenit din exterior la viteze mari, micile insecte sunt ținute la distanță, iar ploaia nu ajunge în interiorul mașinii sub nicio formă atunci când geamul este întredeschis, menținerea unei temperaturi suportabile în habitaclu.

Stilul și aspectul general al mașinii nu va suferi schimbări majore, ci doar i se va oferi un plus în design. Există nenumărate variante pe piață care sunt comercializate pe branduri dedicate de autoturisme, deci avem încă un motiv în plus pentru a petrece timp de calitate pe tot parcursul traseului.

Când vine vorba de accesorii, categoric mai putem miza pe covorașe auto. Din cauza faptului că ținem extrem de mult la interiorul mașinii, nu vrem ca acesta să fie deteriorat de diverși factori, întrucât este bine să ținem cont de rezistența și utilitatea setului de covorașe pe care-l alegem.

Când plecăm la drum avem grijă ca din bagajul nostru să nu ne lipsească mâncarea sau micile ronțăieli care, de altfel, ne creează bucurie. Pentru pasageri, momentul nu este o problemă, dar din mici neglijențe pătarea autoturismului cu diverse creme, băuturi și alte lucruri similare pot crea efecte iremediabile și ireversibile asupra aspectului.

De aceea este deosebit de important să alegem covorașe auto dedicate, care să elimine riscul de a deteriora în profunzime interiorul mașinii. Acestea sunt și o variantă avantajoasă când vine vorba de bugetul alocat, punând preț pe faptul că, uneori vom putea plăti sume considerabile în speranța că petele și murdăria se vor curăța eficient.

Textura, materialul și sistemul de prindere al preșurilor auto sunt caracteristici ce determină nivelul de protecție. Calitatea va susține o curățare ușoară a murdăriei, indiferent de dificultate. Alege preșuri auto calitative și bucură-te cu adevărat de traseu cu toate activitățile.

Protecție pentru bara din spate a autoturismului – avem nevoie de așa ceva?

În vacanțe, mai mult decât oricând, există posibilitatea ca bara din spate a autoturismului să sufere avarii mai mici, sau mai mari. Protejarea acesteia începe cu acest ornament din oțel inoxidabil care ține la distanță zgârieturile ce pot fi produse în timpul încărcării bagajelor în portbagaj.

Acest detaliu este deosebit de important pentru persoanele care pun preț pe aspectul mașinii, dar și pe cele mai vulnerabile părți ale autoturismului.

Cu ochii pe asigurarea mașinii

În sfera legislativă este nevoie să acordăm o atenție deosebită. În cazul în care există accidente neprevăzute sau pur și simplu un control de rutină, asigurarea mașinii trebuie să fie la termen. Nimeni nu își dorește să se afle în culmea fericirii pe traseu și să realizeze cu stupoare că asigurarea mașinii nu a fost reactualizată la termenul scadent.

Încărcătoarele de telefon – indispensabile în vacanțe

Trăim într-o vreme când telefonul a devenit un accesoriu indispensabil și un mijloc ce ne asigură comunicarea cu cei dragi. Pentru a te asigura că pozezi toate locurile excepționale și le vei stoca în telefonul tău, ai grijă ca încărcătorul să-ți fie mereu la îndemână.

Majoritatea autoturismelor dețin sisteme de încărcare ce ne pot fi de folos pe tot parcursul traseului, așadar, vei fi mereu cu un pas înainte atât timp cât bateriile sunt încărcate. Acest aspect pare unul banal, însă dintr-o mică neatenție putem realiza la un moment dat pe parcusul traseului că încărcătorul telefonului ne lipsește.

Cercetează colecția NomadParts.ro pentru a beneficia de accesorii auto adaptate corespunzător din punct de vedere calitativ pentru a face față celor mai aprige condiții. Piese dedicate tuturor brandurilor de autoturisme, cu aspect estetic deosebit și anduranță la uzură aștaptă să fie descoperite.

Pentru clipele în care plecăm la drum, avem nevoie ca autoturismul să fie pus la punct în toate privințele. Dacă este tratat corespunzător, nimeni și nimic nu va putea strica buna dispoziție pe tot parcursul escapadelor.