Dacia Logan, în topul defectelor la inspecţiile tehnice: Maşinile vechi de 2-3 ani produse la Mioveni se defectează cel mai des!

Dacia Logan, în topul defectelor la inspecţiile tehnice: Maşinile vechi de 2-3 ani produse la Mioveni se defectează cel mai des!
Foto: 4tuning.ro

Automobilul Dacia Logan este în topul defectelor la inspecţiile tehnice, susţin experţii din Germania. Într-un studiu făcut de instituţia care realizează inspecţia tehnică de calitate se arată că maşinile produse la Mioveni, vechi de 2-3 ani, se defectează cel mai des, iar cele de 4-5 ani sunt pe poziţia a doua.

Studiul a fost făcut pe mai mult de 7 milioane de maşini.

Organizația germană TUV a prezentat rezultatele studiului de fiabilitate din 2011.

Dacia Logan, cu o vechime de 2-3 ani, ocupă prima poziție la defecte remarcate la inspecția TUV, iar la categoria 4-5 ani vechime, modelul ocupă a doua pozitie, după Renault Espace.

Pe de altă parte, Porsche 911 a fost cel mai fiabil model la categoriile 6-7 ani vechime, 8-9 ani vechime și 10-11 ani vechime.

Între timp, Toyota Prius a fost pe locul întâi la fiabilitate în cadrul clasei 2-3 ani vechime și primul hibrid inclus în clasamentul de fiabilitate al TUV, a doua generație a modelului fiind responsabilă pentru rezultatul bun la fiabilitate.

Pentru acest studiu, cei de la TUV au analizat 7.253.709 inspecții generale, derulate din vara lui 2010 până în vara anului 2011.

Cei de la TUV notează defectele care duc la picarea inspecției și studiul vizează procentul de defecte majore găsite de atelierele de inspecție tehnică.

În ciuda rezultatelor bune obținute de Toyota și de Porsche, studiul a avut o concluzie negativă: rata vehiculelor cu probleme grave a crescut la 19.5% din modelele testate, cu 1.9 mai mult față de anul trecut.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră