Dacia pregătește una dintre cele mai importante lansări din ultimii ani: Intră pe piața din Australia, încă o țară cu volanul pe partea dreaptă

Dacia pregătește una dintre cele mai importante lansări din ultimii ani: Intră pe piața din Australia, încă o țară cu volanul pe partea dreaptă
Foto: Dacia / Facebook

Marca Dacia va fi vândută în Australia, prin intermediul importatorului Renault pe piața locală. Mișcarea ar putea aduce vânzări de câteva mii de unități la început, apoi de câteva zeci de mii. Este una dintre cele mai importante lansări Dacia din ultimii ani, notează profit.ro.

Dacia intră pe piața din Australia

Provocarea Dacia este că circulația autovehiculelor pe drumurile publice din Australia este pe partea stângă a drumului, astfel că mașinile au volanul pe partea dreaptă. Prin urmare, Dacia va trebui să livreze pe această piață mașini produse special, similar cu cele livrate în Marea Britanie sau Africa de Sud.

Vedetele ar putea fi Dacia Sandero și versiunea Sandero Stepway, împreună cu SUV-ul Duster.

„Vom aduce Dacia aici. Discutăm cu ei chiar acum despre detalii. Se va întâmpla. Absolut. Dacia se va potrivi sub Renault”, a declarat Neville Crichton, directorul importatorului Ateco Group.

În prezent sunt făcute evaluări, pentru ca în 2022 să fie introdusă o gamă completă. Încă se mai discută dacă este oportun să fie adus bradul Dacia sau să fie folosită marca Renault.

„Credem că produsele sunt bune. Ne-am uitat atent la ei. Ne uităm la Dacia de 10 ani”, a mai spus Neville Crichton, potrivit profit.ro.