Dacia Sandero, cea mai bine vândută mașină. Este pe primul loc în Europa la înmatriculări de autoturisme noi, pentru a doua lună consecutiv

Dacia Sandero, cea mai bine vândută mașină. Este pe primul loc în Europa la înmatriculări de autoturisme noi, pentru a doua lună consecutiv
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Mateusz Slodkowski

Dacia Sandero se bucură, pentru a două lună consecutiv, de titlul de cea mai vândută mașină. Pentru a doua lună consecutiv, autoturismul este pe primul loc în Europa la înmatriculări de autoturisme noi.

Brandul de la Renault începe să fie îndrăgit în fiecare colț din Europa, în special după eforturile semnificative de a îmbunătăți designul și calitatea. Vânzările înregistrate în ultimele două luni au fost absolut impresionante, iar Dacia se bucură de succes în acest moment.

Totuși, este important ca Uzina de la Mioveni să nu își mai întrerupă activitatea.

Dacia Sandero, cea mai bine vândută mașină din Europa

Dacia Sandero este, pentru a doua lună consecutiv, cea mai bine vândută mașină din Europa. Ea este pe primul loc la înmatriculările de autoturisme noi.

Astfel, Dacia Sandero a depășit Volkswagen Golf și Toyota Yaris. Totodată, și Dacia Duster urcă pe locul patru în topul înmatriculărilor, deși a pierdut42% din înmatriculări, relatează Economedia.ro.

Dacia Sandero înregistrează o creștere de 8% față de aceeași lună a anului 2020 și își menține poziția de cea mai bine vândută mașină din Europa.

Totodată, în luna august, Dacia Duster a înmatriculat cu 4% mai multe mașini față de anul trecut, mai exact 11.327.

Pe locul doi se situează Volkswagen Golf, care este în scădere cu 38% față de anul trecut. Următorul loc este ocupat de Toyota Yaris, care a reușit să crească cu 18%.

Dacia Sandero, cea mai bine vândută mașină din Europa în iulie 2021

Dacia Sandero a înregistrat un record impresionant în Europa în iulie 2021, fiind cea mai bine vândută mașină.

Înmatriculările de mașini pe motorină au scăzut puternic cu 166.000 între iulie 2020 și iulie 2021 și cu aproape 207.000 între iulie 2019 și iulie 2021. Mașinile electrice au câștigat 49.000 între iulie 2020 și iulie 2021 și 125.000 între iulie 2019 și iulie 2021.

Cota de piață pentru mașinile pe benzină a scăzut în mod constant, de la 63,4% în iulie 2019 la 59,8% în iulie 2020 și 59% luna trecută.

SUV-urile domină în continuare cota generală de piață, adunând 46,1% din totalul vânzărilor.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său