"Dragonul de piatră", prezentat în premieră în România. Cum arată vehiculul care poate fi folosit ca armă antitanc sau ca ambulanţă blindată (FOTO)

foto: enational.ro

Un vehicul de luptă customizabil dezvoltat de compania Nurol Makina ve Sanayi din Turcia, a fost prezentat în premieră în România, în cadrul expoziţiei „Black Sea Defense“, eveniment care are loc în perioada 18-20 mai, la Romaero Băneasa.

Capacitatea suplimentară de încărcare şi de extensie oferă vehiculului, denumit Blindatul Ejder Yalçın sau „Dragonul de piatră“, posibilitatea să fie reconfigurat ca o platforma potrivită pentru a încorpora necesarul de tehnică militară şi armament, informează Agerpres.

foto: digi24.ro

„Dragonul de piatră“ poate fi configurat astfel încă să devină vehicul de detectare a dispozitivelor explozive improvizate, vehicul de apărare antiaeriană, ca armă antitanc, vehicul de transport trupe sau ca ambulanţă blindată. Şasiul şi caroseria blindatului sunt monobloc, robusteţea şasiului oferă protecţie ridicată echipajului în cazul exploziilor.

Blindatul Ejder Yalçın sau „Dragonul de piatră“ are un grad ridicat de protecţie balistică, inclusiv protecție la explozie de mine.

Ejder Yalçın 4×4 are un sistem de suspensie total independent în toate roţile, caracteristică indispensabilă la toate vehiculele de teren.

foto: jurnalul.ro

Vehiculul a fost dezvoltat în colaborare cu compania de stat Romarm și este certificat în concordanţă cu standardele internaţionale. Nivelul de protecţie integrală ridicat este o caracteristică unică a vehiculului, acesta a fost conceput astfel încât să-şi menţină toate capabilităţile operaţionale şi tactice.

Ultima oră
16:37 - Primăria Cluj-Napoca a interzis centralele pe gaz la blocurile noi
16:36 - Boris Johnson pregătește revenirea la normalitate în Marea Britanie. Cifrele COVID, pe un trend descendent
16:24 - Florin Cîțu: Scăderea TVA la gaze și energie electrică nu a fost susținută. Cererea este inelastică, ceea ce înseamnă că prețul nu va scădea
16:14 - Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunță reintroducerea șomajului tehnic pentru angajații afectați de pandemie
16:03 - Iulian Fota: Știm concentrarea de trupe și capabilitățile rusești, dar asta nu înseamnă că Rusia o să și invadeze Ucraina. Cred că deja se produce o detensionare ușoară / Nu există nicio fractură în relația SUA – UE
15:51 - Novak Djokovic, prima apariție publică după scandalul din Australia și revenirea în Serbia. Tot fără mască
15:29 - ANPC: 94 de controale la furnizori de energie și gaze. Au fost date amenzi de 645.000 lei. Facturile eronate vor fi recalculate
15:08 - Alecsandru Dunaev, detalii despre scenele pasionale alături de Mara Oprea, în serialul Adela de la Antena 1: Există o chimie între noi
15:07 - Virgil Popescu: Furnizorii au obligația să recalculeze facturile emise eronat fără penalități în termen de 15 zile, timp în care se suspendă inclusiv o eventuală plată. Debranșările, interzise pe perioada OUG (VIDEO)
15:03 - Florin Cîţu: Pentru mine, certificatul verde COVID e o prioritate / Trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele public