Duster Facelift, promisiunea Dacia pentru fanii SUV-urilor de categoria B. Cât va costa noul model, produs exclusiv în România

Duster Facelift, promisiunea Dacia pentru fanii SUV-urilor de categoria B. Cât va costa noul model, produs exclusiv în România
Dacia Duster Facelift 2021

Dacia punctează tare în piață cu Logan, Sandero și Duster. Cel din urmă promite cumpărătorilor noi opțiuni și funcționalități, pe lângă designul mult mai modern, concretizate în modelul Duster Facelift, produs exclusiv la uzina din Mioveni.

În materie de design exterior, noul Duster se remarcă prin blocurile optice cu lumini de zi în formă de „Y”, caladrul cu elemente cromate în relief și un nou profil al eleronului, localizat în partea superioară a lunetei.

În ceea ce privește interiorul, Faceliftul de la Dacia are mai multe elemente noi de design, destul de diferite față de generația precedentă, adică tapițeria, tetierele, o cotieră care se poate culisa 79 mm, un nou ecran pentru computerul de bord. De asemenea, fanii opțiunilor multimedia se vor putea bucura de o consolă centrală înălțată, plus sisteme plug & music, media display și media nav, în funcție de echiparea pentru care se optează.

Duster Facelift, disponibil cu benzină și GPL. Autonomie impresionantă anunțată de Dacia

Cu un volum util de aproape 100 de litri în cele două rezervoare – 50 de litri de benzină și 49,8 litri de GPL, Dacia garantează o autonomie de 1.235 de kilometri. Volumul destinat GPL este mai mare cu 16,2 litri față de precedenta generație Duster. Astfel, autonomia este mai mare cu peste 250 de kilometri.

Faceliftul de la Dacia oferă clienților opțiunea Blind Spot Warning, care previne șoferul asupra riscului unei ciocniri cu un alt vehicul prezent în unghiul mort. Avertizarea pentru prevenția accidentelor este activă în intervalul vitezei de 30-140 km/h.

Cât costă noul Dacia Duster

Pentru noul model de la Dacia, prețurile sunt mai piperate. Se anunță trei variante, Essential, Comfort și Prestige. Pentru versiunea de bază, disponibilă exclusiv cu motor pe benzină, prețul cu TVA pleacă de la 14.100 de euro. La celelalte versiuni, tarifele variază între 15.750 de euro și 21.350 de euro. Șoferii care preferă transmisia automată vor putea opta pentru versiunile Comfort – 19.200 de euro sau Prestige – 20.900 de euro.

A doua generație Dacia Duster, Facelift, va fi lansată în România pe data de 1 septembrie. Ea va fi însoțită și de o ediție specială, Duster Urban, la un preț care va pleca de la 16.140 de euro –  13.900 de euro cu subvențiile pentru Rabla. De asemenea, din 2022 va fi disponibilă la nivel european o altă ediție specială, Duster Extreme.

A treia generație Dacia Duster va fi lansată în anul 2024.

Ultima oră
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)