Ghost coupé, cel mai rapid Rolls-Royce construit vreodată (FOTO)

Foto: Autocar.co.uk

Rolls-Royce se află în faza finală de testare pe drumurile europene a noului său coupé bazat pe modelul Ghost. Mașina, deja surprinsă la teste în imagini spion, va fi cel mai rapid Rolls construit vreodată.

Compania vrea să poziționeze noul model în competiție directă cu mașinile din ce în ce mai puternice lansate de Bentley și Aston Martin, deși neagă planurile privind o competiție cu alți producători de top, scrie Autocar.co.uk.

Noul coupé va fi propulsat de o versiune modificată a propulsorului folosit de Ghost, un V12 turbo de 6.6 litri, cu o putere mai mare față de cea a limuzinei Ghost, de la 531 la 600 de cai, alături de o creștere proporțională a cuplului. Roțile din spate vor asigura tracțiunea mașinii cu ajutorul unei transmisii automate ZF cu opt trepte de viteză.

Puterea mărită a Rolls-ului va fi acompaniată de îmbunătățiri de ordin sportiv aduse frânelor, cauciucurilor și suspensiei, cu toate că inginerii Rolls-Royce vor păstra aerul de rafinament și lux al mărcii. Agilitatea mașinii va fi îmbunătățită prin întărirea suspensiei, cauciucuri mai mari, greutate și dimensiuni scăzute, alături de un șasiu care va fi mai jos cu 10 mm.

Viteza maximă a viitorului Rolls-Royce Ghost coupé se va situa în jurul valorii de 250 km/h, iar accelerația de la 0-100 km/h va fi mai bună decât în cazul limuzinei Ghost.