Honda CR-V 2013, dezvăluit oficial: Este ”un echilibru perfect între o mașină obișnuită și un SUV” (FOTO)

Foto: Worldcarfans.com

Honda a dezvăluit noul automobil de teren CR-V, pe care îl cataloghează ca cel mai apropiat SUV de dimensiuni medii apropiat de o mașină obișnuită. Honda CR-V 2013 va intra în showroom-urile europene spre sfârșitul acestui an.

SUV-ul este cu foarte puțin mai lung față de modelul precedent, are un profil al plafonului mai jos cu 30 mm, baza scaunelor spate a fost coborâtă cu 38 mm, iar scaunul șoferului este poziționat mai jos cu 10 mm, totul pentru a oferi senzația că este un automobil obișnuit și nu unul de teren. Honda descrie CR-V ca ”un echilibru perfect centrat între o mașină și un SUV”.

Partea frontală adoptă noul stil de design Honda, cu o grilă frontală generoasă care fuzionează cu farurile alungite înspre spate, o bară frontală ascuțită și cu elemente specifice unui off-roader. Partea mediană se ridică ușor înspre spate, unde se regăsește un mic geam și stopurile mari, asemănătoare cu cele ale lui Volvo XC60.

Puterea noului CR-V va veni de la diesel-ul i-DTEC de 2.2 litri, care dezvoltă 148 CP, un cuplu maxim de 258 lb/ft și emisii CO2 de 149 g/km, scrie Worldcarfans.com. La lansare va fi disponibil și un propulsor pe benzină i-VTEC de 2.0 litri, cu aceeași putere – 148 de cai, dar cu un cuplu mai mic – 142 lb/ft. Emisiile CO2 în cazul acestui motor sunt de 168 g/km, în cazul versiunii cu tracțiune pe roțile față.

Noul CR-V va fi oferit și cu tracțiune integrală, iar din 2013 va sosi și un diesel de 1.6 litri, cu emisii CO2 de doar 99 g/km – o cifră impresionantă pentru un SUV. Honda nu a anunțat deocamdată și prețurile pentru CR-V 2013.