Nu ai apucat să faci ITP-ul? Pierzi din start 6.500 de lei! Veste BOMBĂ pentru toți șoferii români!

Nu ai apucat să faci ITP-ul? Pierzi din start 6.500 de lei! Veste BOMBĂ pentru toți șoferii români!

Programul Rabla 2019 ar putea veni cu modificări importante, în urma cărora cei care doresc să-şi caseze maşina ar putea avea de suferit.
Conform unui proiect de ordin al Ministerului mediului, mașinile casate prin programul Rabla vor trebui să aibă ITP valabil.
În prezent, pentru a participa la Programul Rabla 2018, nu ai nevoie de ITP valabil pentru a casa o mașină mai veche de opt ani.

Măsura ar avea rolul să asigure faptul că vor fi casate vehicule cu drept de circulație și că vor fi eliminate de pe șosele mașinile care sunt folosite cu adevărat, nu cele care sunt într-o stare avansată de degradare și nu au mai fost conduse de ani de zile. Din păcate, proprietarii acestora ar putea fi nevoiți să le ducă la fier vechi sau să le vândă parcurilor de dezmembrări dacă acest proiect va primi modificările propuse, scrie auto-bild.ro.

Programul Rabla 2019 va avea o primă de casare în valoare de 6.500 de lei, iar mașina nouă care va fi cumpărată va trebui să aibă emisii maxime de 120 de grame de CO2 pe kilometru, cu 10 grame mai mici decât cele permise în ediția 2018 a programului.

Cei care vor cumpăra un autovehicul cu emisii de CO2 mai mici de 96 de grame pe kilometru, vor primi un ecobonus suplimentar de 1.000 de lei. În cazul unui automobil hibrid sau electric, acel ecobonus crește la 1.700 de lei.

Cu alte cuvinte, cine va casa o mașină mai veche de opt ani în 2019 și va cumpăra o mașină hibridă sau electrică va putea primi până la 9.200 de lei prin programul Rabla Clasic.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare