Jeremy Clarkson de la Top Gear, cel mai bine plătit star al BBC. Află cât câștigă vedeta celebrului show auto

Jeremy Clarkson de la Top Gear, cel mai bine plătit star al BBC. Află cât câștigă vedeta celebrului show auto
Foto: pureclarkson.com

Jeremy Clarkson, unul dintre prezentatorii celebrei emisiuni auto Top Gear, a câștigat până acum din activitatea sa 3,5 milioane lire sterline, el fiind astfel cel mai bine plătit star al BBC, se arată în datele companiei citate de The Guardian. Veniturile sale au crescut cu 900.000 de lire sterline după ce, în urmă cu un an, dividendele companiei comerciale Bedder 6, din spatele Top Gear, au crescut de la 6 la 9 milioane lire sterline.

BBC Worldwide deține 50% din Bedder 6 și, conform unor noi date, în anul fiscal 2011/2012 a primit dividende de 4,5 milioane £ față de 3 milioane de lire sterline cu un an în urmă, o creștere alimentată de vânzările mari de DVD-uri Top Gear şi de veniturile din emisiunile live.

Clarkson deține 30% din compania Bedder, iar partea sa din dividende a crescut la 2.7 milioane lire sterline, de la 1.8 milioane cu un an în urmă. În plus, Clarkson a obținut de la BBC și un ”comision pentru talent” despre care se crede că se ridică la 500.000 £ plus un comision separat pentru show-ul BBC, de 350.000 lire sterline.

Astfel, venitul estimat al lui Clarkson se ridică la 3,5 milioane lire sterline față de 2,65 milioane cu un an în urmă. Veniturile în creștere îl fac pe Clarkson cel mai bine plătit star al BBC, înaintea lui Graham Norton (prezentatorul Graham Norton Show), care câștigă puțin peste două milioane lire sterline, și a fostului fotbalist și prezentator sportiv al BBC Gary Lineker, care obține aproximativ două milioane lire sterline pe an.

Ultima oră
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației