La ce NU se așteptau șoferii! Taxele auto plătite între 2007-2013 NU mai pot fi recuperate

La ce NU se așteptau șoferii! Taxele auto plătite între 2007-2013 NU mai pot fi recuperate
Foto: Prima

Șoferii primesc o veste la care nu se așteptau, și nu este una care îi va bucura. Taxele auto care au fost în vigoare în perioada 2007-2013 nu mai pot fi recuperate de șoferi conform planificării inițiale ca urmare a eliminării timbrului de mediu.

Timbrul de mediu a fost eliminatodată cu 1 februarie prin Legea 1/2017, însă acest lucru produce un efect devastator în rândul șoferilor care voiau să-și recupereze taxele auto plătite anterior.

„Având în vedere abrogarea OUG nr. 9/2013, contribuabililor nu li se vor mai restitui, pe cale administrativă, sumele în speță. Restituirea pe cale administrativă a acestor sume poate fi realizată doar în baza unui nou act normativ ce ar trebui emis în perioada următoare'', precizează Ministerului Mediului.

În martie autoritățile anunțaseră că proprietarii de maşini care au plătit taxa de poluare între 2007-2013, adică înainte de introducerea timbrului de mediu, îşi pot primi banii înapoi eșalonat,pe o perioadă de cinciani. Pașii care trebuie urmațipentru recuperarea taxei auto au fost anunțați abia o lună mai târziu.

Realist vorbind, șansele ca autoritățile să emită un act normativ care să vorbească despre restituirea taxelor auto scad considerabil, mai ales că și precedenta procedură a fost anunțată doar după ce România a fost obligată să facă acest lucru de către Comisia Europeană, potrivitautomarket.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe