Legendă pe 3 roți din anii `50, la sediul RAR din Calea Griviței. Autovehiculul are vopseaua originală şi este în stare de funcţionare (FOTO)

Legendă pe 3 roți din anii `50, la sediul RAR din Calea Griviței. Autovehiculul are vopseaua originală şi este în stare de funcţionare (FOTO)
Sursa Foto: Facebook/Registrul Auto Român Oficial

Un model Messerschmitt KR175, fabricat în Germania în anii 50, care mai păstrează încă vopseaua originală, a fost adus la sediul RAR din Calea Griviței, semnalează pe pagina de Facebook a Registrului Auto Român.

Un român a mers la RAR cu o legendă pe 3 roți

Este prima variantă Kabinenroller (în traducere adaptată – scuter cu cabină) a celebrului constructor german de avioane din Al Doilea Război Mondial.

Modelul și-a făcut debutul în 1953, iar în 1956 a fost înlocuit cu varianta KR200, scrie în postarea de pe pagina Registrului Auto Român.

Vehiculul are două roți directoare în față și una singură în spate care face și tracțiunea, iar după spusele constructorului poate să atingă viteza maximă de 80 km/h.

„Un detaliu important pentru modelul de față este că vopseaua este cea autentică”, precizează RAR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:28 - Grevă generală a lucrătorilor feroviari din Belgia. MAE, recomandări pentru români
19:21 - Vulcanul Mauna Loa din Hawaii, cel mai mare vulcan activ din lume, a început să erupă pentru prima dată în aproape patru decenii (FOTO)
19:11 - Primarul Capitalei, discuție de lucru cu Elcen și Termoenergetica. Nicușor Dan: Problemele termoficării s-au accentuat începând cu săptămâna trecută
18:57 - Încă un miliardar rus a murit în condiții misterioase: Accident de elicopter în drum spre Monaco
18:56 - Fostul primar din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a fost reținut de procurorii PT Gorj pentru mărturie mincinoasă
18:33 - Fiul liderului cecen Ramzan Kadîrov, fotografiat în timp ce purta un ceas în valoare de 1,4 milioane de dolari (FOTO)
18:27 - Cristian Diaconescu: Rusia dorește să facă din Ucraina un teritoriu nelocuibil și speră ca poporul ucrainean să intre într-o zonă de frică. Moscova își face calcule, înghețând practic războiul (VIDEO)
18:25 - Soba „cu clopote”, soluția folosită de o familie pentru a trece prin criza prețurilor la energie: „Stăm în mânecă scurtă. Focul îl facem o dată la 2-4 zile”
18:06 - România se află în topul celor mai bune țări în care oamenii ar trebui să se retragă la pensie. Pe ce loc se situează țara noastră
18:02 - PSD, cerere către BPR pentru revocarea lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi. Radu Oprea: Solicitarea USR, una demagogică. Au făcut scut pentru cei cu probleme de integritate sau penale