Mașinile diesel, INTERZISE OFICIAL: Anunțul a fost făcut chiar de Comisia Europeană! Până la ce dată mai pot circula șoferii români!

Mașinile diesel, INTERZISE OFICIAL: Anunțul a fost făcut chiar de Comisia Europeană! Până la ce dată mai pot circula șoferii români!

Veste neașteptată pentru posesorii de maşini pe motorină. În câţiva ani, acestea ar putea să nu mai fie văzute pe străzi.

Anunţul a fost făcut chiar de la vârful Comisiei Europene, chiar de către comisarul european pentru piaţă internă şi industrie, Elzbieta Bienkowska.

„S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot”, a declarat Elzbieta Bienkowska.

”Aceste particule sunt de fapt niște molecule de carbon cu un înveliș de hidrocarburi aromatice și oxizi metalici. Și acestea s-a demonstrat faptul că au potențial cancerigen”, susține, la rândul său, Cristian Bucur, director tehnic RAR, potrivit digi24.ro.

În acest context, unele dintre marile orașe europene vor interzice circulația mașinilor diesel. Autoritățile de la Roma vor lua această măsură începând din 2024, urmând ca din 2025, acest lucru să se întâmple și la Madrid și Atena.

Şi Bucureştiul are probleme din cauza poluării, aşa că autorităţile au în vedere limitarea traficului rutier în centrul Capitalei.

„Numărul de autoturisme este într-o continuă creştere, una din cauze este şi lipsa unei taxe de poluare. Am delimitat şi zona centrală extinsă, am delimitat şi străzile pe care va putea fi introdus „timbrul de centru””, spune Sorin Chiriţă, city manager Bucureşti.

În prezent, aproximativ jumătate dintre maşinile din UE au motoare diesel.