Mașinile diesel, INTERZISE OFICIAL: Vești TERIBILE pentru proprietarii a trei milioane de autoturisme din România… Cât mai pot circula!

Mașinile diesel, INTERZISE OFICIAL: Vești TERIBILE pentru proprietarii a trei milioane de autoturisme din România... Cât mai pot circula!

Era automobilelor pe motorină stă să apună.
În urma megascandalului „Dieselgate”, legat de trucarea testelor privind emisiile poluante, tot mai multe ţări vest europene au impus sau intenţionează să impună restricţii pentru maşinile diesel.

„S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot”, a declarat Elzbieta Bienkowska, comisarul european pentru piaţă internă şi industrie, potrivit digi24.ro.

Comisia Europeană ar putea sesiza Curtea Europeană de Justiţie în cazul României şi pentru alte 8 ţări din UE, din cauza poluării.
Germania a decis, recent, că primăriile a două oraşe ale ţării pot impune interdicţii de circulaţie pentru maşinile diesel, ceea ce ar putea crea un precedent şi pentru celelalte state europene.

Din numărul total de 6 milioane de autoturisme din România, aproape jumătate au motor diesel.
Românii aleg maşinile pe motorină datorită consumului redus, dar marea roblemă este că noxele emise de acestea sunt extrem de poluante şi fac aerul aproape irespirabil.

„Aceste particule sunt de fapt niste molecule de carbon cu un înveliş de hidrocarburi aromatice şi oxizi metalici. Şi acestea s-a demonstrat faptul că au potenţial cancerigen”, afirmă Cristian Bucur, director tehnic RAR.
Acesta este şi motivul pentru care Comisia Europeană se gândeşte serios să ia măsuri pentru a reduce numărul maşinilor poluante.

Roma a anunţat deja că va interzice maşinile diesel în 2024.
În Londra, şoferii maşinilor diesel mai vechi de 11 ani trebuie să plătească o taxă suplimentară.

Parisul tocmai a anunţat că interzice circulația mașinilor diesel mai vechi de 2001 în centrul oraşului.

Madridul şi Atena au anunţat că intenţionează să interzică accesul automobilelor pe motorină începând din 2025.
Şi Bucureştiul are probleme din cauza poluării, aşa că autorităţile au în vedere limitarea traficului rutier în centrul Capitalei.