Mașinile din Ucraina au blocat parcările din Suceava: „Sunt foarte multe mașini abandonate”

Mașinile din Ucraina au blocat parcările din Suceava: „Sunt foarte multe mașini abandonate

Suceava este județul României tranzitat de cei mai mulți cetățeni ucraineni, de la declanșarea invaziei Rusiei, pe 24 februarie. Persoane sărmane, cetățeni din clasa mijlocie, rackeți dar și superbogați au trecut granița pe jos, în mașini modeste sau bolizi de lux.

Câteva zeci de mașini cu numere de înmatriculare de Ucraina au fost abandonate în parcarea Aeroportului din Suceava, fără a exista vreo informație dacă proprietarii acestora se vor întoarce din țările în care au plecat, informează Monitorul de Suceava.

Parcările din Suceava, blocate de mașinile din Ucraina

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a sesizat problema.

„Sunt foarte multe mașini, în special cu număr de Ucraina, lăsate abandonate de oamenii care au plecat cu avionul. Și multe parcări sunt blocate de mașinile lor. Trebuie să găsim niște formule să extindem suprafața de parcări în aeroportul de la Suceava, care a devenit neîncăpătoare”, a declarat politicianul.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, peste 8.200 de refugiați ucraineni au intrat joi, 31 martie, pe teritoriul României. Numărul acestora fiind în scădere cu 4,3% faţă de ziua precedentă.

De la declanşarea acestei crize, până joi, ora 24,00, au intrat în România 595.755 cetăţeni ucraineni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)