Măsuri drastice în România, în contextul scandalului Dieselgate: RAR nu mai emite cărți auto pentru Volkswagen euro 5. La ministerul Transporturilor au loc negocieri

Măsuri drastice în România, în contextul scandalului Dieselgate: RAR nu mai emite cărți auto pentru Volkswagen euro 5. La ministerul Transporturilor au loc negocieri
Foto: foxnews.com

UPDATE 12.00 La ministerul Transporturiloe a început o ședință în care se poartă negocieri pe tema scandalului Volkswagen. La discuţii participă atât ministrul Mediului, cât şi cel al Transporturilor, precum și şefii RAR şi ANPC.

Autoritățile din România iau noi măsuri drastice în scandalul Volkswagen. Registrul Auto Român (RAR) nu mai emite cărți de înmatriculare pentru automobile Volkswagen euro 5 care urmau să fie vândute în România, informează B1 TV.

Este vorba despre o măsura preventivă pentru a nu îngreuna și mai mult numărătoarea autoturismelor Volkswagen din România. Până acum nu a fost dată publicității nicio cifră oficială în acest sens. Astfel, se încearcă limitarea efectelor acestui scandal în România.

Oficialii români au creat un grup de lucru pentru identificarea măsurilor care ar trebui luate de statul român în contextul scandalului Volkswagen, a anunțat săptămâna trecută ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, după ce Comisia Europeană a solicitat celor 28 de state membre UE să demareze propriile investigații la nivel național cu privire la autoturismele cu motorizare diesel.

Miercuri, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut o întâlnire cu ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu, cu ministrul Transporturilor Iulian Matache şi cu preşedintele ANPC Marius Dunca. Tăriceanu consideră că statul român a fost înşelat prin inducerea în eroare a consumatorilor şi cere măsuri imediate din partea Guvernului.