Mazda MX-5 facelift, anunțat oficial. Roadster-ul va fi disponibil și în România din toamnă (FOTO)

Mazda anunță facelift-ul modelului MX-5, unul dintre cele mai populare roadstere din lume. Mașina este deja asamblată la Hiroshima şi va fi pusă în vânzare în Europa în această toamnă. Versiunile hard top şi soft top MX-5 au fost retușate atât la interior cât şi la exterior, dar se laudă și cu noi caracteristici de siguranţă şi de comportament la drum.

MX-5 facelift are un spoiler frontal redesenat care îi conferă un aspect mai agresiv şi contribuie la performanţe aerodinamice. Clienţii europeni vor avea, de asemenea, la dispoziţie o nouă nuanţă de gri, culoarea Gri Metropolitan fiind înlocuită cu Gri Dolphin. La interior panourile decorative şi spiţele volanului au fost regândite pentru o notă suplimentară de rafinament.

În România modelul va beneficia şi de un pachet sport pentru versiunea de top, Revolution. Sport Pack include jante de aliaj de 17 inch, carcasă proeminentă pentru cadrane, inele cadrane vopsite în gri, contur ramă faruri de culoare neagră, carcase oglinzi exterioare negre, hard top retractabil vopsit negru şi bare de protecţie pentru tetiere vopsite în argintiu.

Comportament în viraje îmbunătățit
Acceleraţia şi nivelul acţionării pedalei de acceleraţie sunt controlate acum separat la MX-5pentru a crește senzaţia liniarităţii acceleraţiei şi a oferi şoferului mai mult control atunci când accelerează de la o viteză redusă cum ar fi spre exemplu pe drumuri de ţară cu vânturi laterale.

Sistemul de servofrână a fost regândit, pentru a optimiza răspunsul frânei, un avantaj mai ales în situaţiile în care se frânează la intrarea într-un viraj. Noul sistem de control al acceleraţiei intervine după ce şoferul eliberează pedala de frână şi acţionează acceleraţia din nou. Luate împreună, aceste două noi elemente fac procesul de frânare mai controlabil, uşurează accelerarea după frânare şi permit şoferului să atingă viteza dorită mai uşor după o porţiune pe care a redus viteza.

Capota activă care reduce impactul
MX-5 Facelift este mai aerodinamic, mai stabil pe viraje, are un aspect mai agresiv şi, în acelasi timp, beneficiază de elemente de siguranţă pasivă îmbunătăţite pentru pietoni. Astfel, Mazda introduce un nou sistem de protecţie pentru pietoni denumit “Capota activă”, care ridică automat capota dacă este detectat impactul cu un pieton la viteze de peste 20 de km/h. Sistemul creează instantaneu spaţiu sub capotă pentru a absorbi energia din impact şi pentru a uşura şocul. Totodată, noul design al spoilerului frontal creşte nivelul de protecţie pentru picioarele pietonilor.

Mazda MX-5 facelift va fi disponibil în România de la 19.390 € cu TVA inclus începând cu toamna lui 2012.