Mercedes-ul de 10 milioane de dolari. Una dintre cele mai rare mașini din lume va fi vândută la licitație în California (FOTO)

Foto: Bornrich.com

Una dintre cele mai rare mașini din lume va fi scoasă la licitație în cadrul Festivalului de Mașini Clasice din Pebble Beach California, spre finalul lunii viitoare.

Este vorba despre un Mercedes-Benz Von Krieger 540K Special Roadster din anul 1936, care ar putea fi vândut la un preț estimativ de peste 10 milioane de dolari.

Mașina a aparținut unei baronese germane care l-a folosit pentru a fugi de ororile celui De-al Doilea Război Mondial. Apoi roadster-ul a fost descoperit într-un garaj din Connecticut în anul 1992, relatează Forbes.

Baronesa Gisela von Krieger avea 23 de ani în anul 1936 când a intrat în posesia automobilului Mercedes-Benz 540K Special Roadster, cumpărat inițial de fratele ei, Hening. Gisela von Krieger era considerată una dintre cele mai elegante femei de la acea vreme.

Mașina a fost descoperită în anul 1992 de șeful casei de licitații Gooding într-un garaj din Connecticut. David Gooding a realizat repede că a găsit una dintre cele mai rare mașini produse vreodată. Mercedes-ul 540 K a fost cumpărat de un colecționar din New Hampshire în anul 1998, după ani de litigii referitoare la proprietarul său de drept.

Decapotabila este recondiționată apoi de legendarul Chris Carlton, iar pe 19 august va fi scoasă la licitație în cadrul Festivalului de Mașini Clasice din Pebble Beach California. ”Sunt sigur că va doborî un record. Ultimul astfel de model s-a vândut cu aproximativ 10 milioane de dolari, iar acesta este un exemplar mult mai bun”, a declarat David Gooding.

Ultima oră
17:30 - Japonia prelungește starea de urgență la Tokyo și o introduce și în alte regiuni: Gazda Jocurilor Olimpice se confruntă cu un trend pandemic alarmant pe fondul variantei Delta
17:18 - Secția de Oncologie a Spitalului Județean Buzău, închisă pentru o săptămână. Singurul medic intră în concediu
17:13 - Ministerul Culturii a avut o execuție bugetară de 90% în primul semestru. Bogdan Gheorghiu: „Salut iniţiativa prim-ministrului Florin Cîţu. Românii trebuie să ştie şi să înţeleagă ce se întâmplă cu taxele şi impozitele pe care le plătesc”
17:00 - Atac ransomware asupra Spitalului Clinic Witting din București. SRI: Astfel de atacuri reprezintă un semnal de alarmă cu privire la nivelul scăzut de securitate cibernetică
16:45 - Belarus, gata să invite trupe rusești dacă este nevoie, spune Aleksandr Lukașenko: „Dacă este necesar, nu vom ezita”
16:42 - Vaccinul împotriva COVID-19, obligatoriu pentru medici în Ungaria. Măsura intră în vigoare de la 1 septembrie
16:35 - Scrisoare a mediului academic împotriva schimbărilor privind plagiatele. Klaus Iohannis: Am toleranță zero față de orice abatere de la cultura integrității
16:24 - Noi reguli privind acordarea concediului medical. Medicul de familie va acorda în prima etapă maxim 4 zile libere
16:21 - Primul caz de infecție cu varianta Delta depistat în județul Suceava. Persoana infectată, un bărbat venit din Marea Britanie
16:04 - David Popovici, după Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020: Avem planuri mărețe eu și antrenorii mei. Vrem să revoluționăm înotul