Noi taxe pentru mașinile vechi? Gheorghe Flutur (PNL): „Trebuie încurajată schimbarea lor” (VIDEO)

Noi taxe pentru mașinile vechi? Gheorghe Flutur (PNL): „Trebuie încurajată schimbarea lor (VIDEO)
Foto: Pixabay

În ultimii ani, numeroase inițiative au fost dezbătute în spațiul public cu privire la descurajarea utilizării mașinilor vechi, în vederea reducerii poluării. PSD și PNL pregătesc noi măsuri, care ar urma să fie aplicate în cadrul noului guvern, în parteneriat cu UDMR.

Gheorghe Flutur, de la PNL, a anunțat că partidul pe care-l reprezintă a pus în dezbatere diverse inițiative „prietenoase cu mediul”. Printre acestea, măsuri ce vizează descurajarea utilizării mașinilor vechi. Politicianul nu a dezvăluit dacă se pune problema suprataxării proprietarilor.

„Evident, probleme de mediu curente legate de schimbarea parcului auto. Acest parc auto are 250.000 de mașini mai vechi de 15 ani. Trebuie încurajată schimbarea lor printr-un sistem, retrase de pe piață, să vină altele lor, sunt tot forme indirecte de combatere a poluării. Discuțiile sunt extrem de aplicate și e firesc să fie diferite”, a declarat Flutur, miercuri seara.

România este una dintre țările cu cele mai multe mașini vechi pe cap de locuitor. Majoritatea autoturismelor sunt importate din Germania, din cauza puterii scăzute de cumpărare a populației. Dacă în Germania pentru un cetățean de rând sunt nevoie câteva luni de muncă pentru achiziționarea unei mașini noi, în țara noastră este nevoie de ani de zile de credite pentru o astfel de achiziție.

Continuă negocierile dintre PNL, PSD și UDMR

Gheorghe Flutur a declarat că PNL a discutat cu PSD mai multe proiecte legate de mediu. Coaliția se va „lega” în momentul în care cele două părți vor ajunge la un consens pe toate domeniile.

„Eu țin foarte mult la această componentă de dezvoltare, de inițiativă, defolosire inteligentă a resurselor, inclusiv financiare dar și umane, să avem capacitatea să recunoaștem și ce nu a mers bine, să îndreptăm și să dăm drumul la lucruri să meargă, pentru că noi trebuie să livrăm foarte repede ceva.

E un proiect foarte curajos, această nouă posibilă construcție (n.r. – politică), dar ea ar putea avea certificatul de naștere dacă  ne înțelegem pe programul de guvernare”, a mai transmis Flutur.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe