Noul COD RUTIER bagă spaima în ROMÂNI: De acum și tu poți fi AMENDAT cu sume cuprinse între 290 și 435 de lei!

Noul COD RUTIER bagă spaima în ROMÂNI: De acum și tu poți fi AMENDAT cu sume cuprinse între 290 și 435 de lei!

Pietonii trebuie săconștietizezefaptul că mai multe prevederi din Codul rutier li se adresează lor. Astfel, potrivit legislației pietonii sunt obligați, atunci când sunt în trafic, să circule pe trotuare sau, dacă acestea nu sunt disponibile în respectiva zonă, să circule pe acostament, adică pe marginea, de cele mai multe ori nepavată, a drumului.

Pietonii pot traversa un drum doar atunci când semaforul pentru ei este de culoare verde. Când culoarea verde a semaforului devine intermitentă înseamnă că semaforul urmează să afișeze semnalul roșu, iar pietonii trebuie să grăbească trecerea și, dacă drumul are un refugiu central sau un spațiu pe unde nu circulă mașinile, pietonii trebuie să aștepte acolo schimbarea culorii semnalului semaforului, informează avocatnet.ro.

Astfel, pietonii nu pot începe traversarea drumului atunci când semnalul de culoare verde al semaforului este intermitent sau atunci când semnalul este de culoare roșie.

Nerespectarea acestor reguli este sancționată cu amendă din clasa I de sancțiuni. Mai exact, pietonii primesc două sau trei puncte-amendă, adică între 290 și 435 de lei.