Premieră pentru Apple. Când va lansa prima mașină electrică autonomă

Premieră pentru Apple. Când va lansa prima mașină electrică autonomă

Apple vine cu vești bune pentru șoferi, iubitorii de tehnologie și cei care intenționează să migreze mai rapid către mașinile electrice. Compania americană, cunoscută în special pentru telefoanele inteligente și alte gadgeturi, intră tare și pe piața auto.

Anul 2025 este ținta stabilită de Apple, pentru lansarea primei mașini electrice autonome, informează Bloomberg. Una dintre cele mai importante piese, chipsetul pe care viitorul automobil îl va utiliza, este aproape finalizat şi se apropie de faza de testare în care acesta va fi folosit în mediul real, pentru a se vedea exact cum merge.

Apple va „mușca” din felia celor de la Tesla

Specialiștii în tehnologie și cei din domeniul auto se așteaptă la o concurență acerbă între chipsetul de la Apple, Tesla și Waymo. Cel al companiei fondate de Steve Jobs ar putea chiar devansa creația lui Elon Musk, spun cei mai optimiști oameni din interiorul Apple.

Mașina autonomă de la Apple propune în primul rând confort. Automobilul nu va avea volan, va fi foarte spațios, iar călătorii vor putea urmări filme sau se vor putea distra cu diverse jocuri în timpul călătoriei. În interior va fi montat un ecran de mari dimensiuni, cu interfață asemănătoare celei de la smartphone-urile cu sistem iOS.

Potrivit acordurilor Uniunii Europene, statele membre trebuie să renunțe la mașinile cu benzină și motorină și să treacă la vehiculele electrice. Și România trebuie să se grăbească și să adopte măsuri ferme. Țara noastră are încă puține stații de încărcare, dar ministrul Tanczos Barna a anunțat că până în 2025, România va mai recupera din decalaj.