Prețul cerut pentru o baterie de Dacia Spring: cât un Logan la mâna a doua

Prețul cerut pentru o baterie de Dacia Spring: cât un Logan la mâna a doua
Bilanțul unui român după 12.000 de kilometri cu Dacia Spring: „Când trec pe lângă benzinării, scuip în sân și-mi fac cruce”. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Ramon Costa

Numărul românilor care își cumpără o mașină electrică este în creștere, în contextul prețului mare al combustibilului, arată Ziare.com.

Dacia Spring este cea mai populară mașină electrică în România

Unii șoferi sunt atrași de economiile pe care ar putea să le facă, alții încă documentează subiectul, din precauție.

Îngrijorările comune legate de o astfel achiziție sunt legate de prețul mare al unei mașini electrice, de numărul insuficient de stații de încărcare din țara noastră, dar și de durata medie de viață a unei baterii și prețul uneia noi.

Dacia Spring este cea mai populară mașină electrică în România datorită prețului de vânzare.
Un pachet de baterii pentru modelul electric de la Dacia a fost scos la vânzare pe internet, iar suma cerută de vânzător nu este deloc mică.

Analiza pieței de mașini electrice- studiu Roland Berger

Pachetul de baterii provine de la un Spring fabricat în 2021

Bateria este vândută drept piesă de schimb, măsoară 33 kW, iar cu încărcătorul de 30 kW oferit de Dacia, mașina se încarcă de la 0 la 80% în 56 de minute, conform paginii oficiale, scrie promotor.ro.

Vânzătorul cere pe piesa de schimb 5.000 de euro, cât un Logan la mâna a doua.Un alt proprietar al unei Dacii Spring a scos mașina la vânzare pe OLX după ce a avariat-o, la scurt timp după achiziție.

Automobilul avea la bord în jur de 70 de kilometri când proprietarul s-a răsturnat. Acesta a încercat să recupereze o parte din bani și spera să o vândă fie întreagă, fie pe piese și cerea 6.500 de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe