Dacia Spring, mai scumpă în România decât în Franța sau Germania. Cu cât s-a scumpit modelul electric produs în China

Dacia Spring, mai scumpă în România decât în Franța sau Germania. Cu cât s-a scumpit modelul electric produs în China
Dacia Spring / Foto: Auto Expert

Dacia Spring, modelul electric produs de Dacia în China, a ajuns să coste în România mai mult decât în Franța sau în Germania. În Româia, prețul a crescut cu 600 de euro, la 20.900, de la 20.300 de euro de la 1 aprilie.

Dacia Spring s-a scumpit în România

Prețurile sunt înainte de subvențiile acordate de stat prin Rabla și Rabla Plus, scrie economedia.ro. Dacia Spring costă numai 19.290 euro în Franța, 20.940 de euro în Germania sau 22.850 euro în Italia.

Dacia Spring a înmatriculat, în 2021, 27.569 modele, dintre care peste 3.000 în România, depășind în top 15 mașini electrice doar SUV-ul Peugeot 2008.

Cele mai vândute automobile în România în luna aprilie, au fost  modelele Dacia,  potrivit cifrelor în ceea ce privește înmatriculările, însă s-au înregistrat câteva modificări, în rândul clasamentului acestora.

Dacia Logan, cel mai vândut automobil

Cel mai vândut automobil în luna aprilie 2022 a fost Dacia Logan care cuprinde 782 de unități, România se clasează la cea mai importantă piață a acestui model, la nivel global.

Pe locul trei trebuia să fie Sandero  cu 174 de unități, însă,  locul a fost luat de  către Duster care cuprinde  577 unități,  și totodată de Spring, cu 506 unități.

De asemenea, vânzări cu profit au avut Ford Puma cu  266 unități, se clasează pe locul 4, iar pe locul 5 este  Toyota Corolla cu 191 unități.
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
11:44 - Țancă Uraganu’ s-a alăturat campaniei Partidei Romilor Pro-Europa. Artistul îi îndeamnă pe romi să-și declare apartenența etnică la recensamânt
11:26 - Elevii din Făgăraș, ajutați de Partida Romilor Pro-Europa pentru a merge în continuare la școală
10:50 - Val de reacții negative, după ce Cleopatra Stratan l-a jignit pe Bursucu, în direct. Artista a avut o replică la care nimeni nu s-ar fi gândit
10:27 - Un șofer din Canada, la un pas să-și piardă viața. Mașina Tesla în care se afla a luat foc din senin
10:04 - Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a vorbit despre momentul în care s-a întâlnit cu Putin. Ce i-a transmis liderul de la Kremlin despre România
09:44 - Un expert militar rus a explicat la televiziunile de stat de ce armata lui Putin nu poate cuceri orașe importante: „Am risca pierderi majore doar pentru a ne pune steagul în centrul orașului”
09:22 - Volodimir Zelenski susține că Rusia trebuie recunoscută ca fiind un stat terorist: „Teroarea a devenit singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa”
09:05 - Ruben Ostlund, câștigătorul trofeului Palme d’Or. Lista câștigătorilor Festivalului de Film de la Cannes 2022
08:43 - Cod galben și portocaliu de vijelie în toată țara. Vremea se menține una ploioasă și instabilă
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius