Primele Dacia Spring au ajuns la clienții români. În octombrie vor fi livrate 1.600 de unități

Primele Dacia Spring au ajuns la clienții români. În octombrie vor fi livrate 1.600 de unități
foto simbol: Hepta.ro / Zuma Press / Mateusz Slodkowski

Pe 7 octombrie, primii clienți ai modelului electric Dacia Spring și-au primit vehiculele comandate încă din primăvară. Circa 1.600 de mașini vor fi livrate în această lună.

Pentru aceste vehicule, clienţii au plătit 18.000 de euro, dar jumătate din sumă a fost subvenţionată de stat prin programul Rabla Plus.

Oficialii Dacia au confirmat pentru LifeNews.ro că „livrările au început în prima jumătate a lunii octombrie” și că „aproximativ 1.600 de vehicule vor fi disponibile pentru livrare in această lună, toate fiind alocate către clienți cu comenzi ferme”.

Astfel, toți cei care își vor primi modelele electrice Dacia Spring în această lună au avut „comenzi ferme plasate in luna mai, imediat după deschiderea oficială a comenzilor”.

Spring are o autonomie de 305 kilometri conform ciclului WLTP City, care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat. La o medie zilnică de 40 de kilometri în mediul urban, Spring are o autonomie de aproape opt zile cu o singură încărcare a acumulatorilor.

Direcția de comunicare a mărcii Dacia a confirmat că până la finalul lui 2021 vor fi livrate în România peste 3.500 de unități Dacia Spring, cele mai multe comenzi fiind plasate în „București, urmat de Cluj, Iași și Timișoara”.

„Fluxul de transport al vehiculelor din China spre România este unul foarte complex (inclusiv transportul maritim), iar fabrica producătoare a fost afectată, la fel ca toți producătorii auto, de criza componentelor electronice. În acest context, în care numeroși producători au termene de livrare pentru vehicule cu motoare termice între șase și 12 luni, considerăm un succes livrarea primelor vehicule comandate în mai puțin de cinci luni de la data plasării primelor comenzi, începând cu finalul lunii mai”, au declarat pentru LifeNews.ro oficialii Dacia.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană