Rabla şi Rabla Plus – noile liste cu persoanele juridice aprobate în program: Câte mașini electrice au cumpărat românii

Rabla şi Rabla Plus - noile liste cu persoanele juridice aprobate în program: Câte mașini electrice au cumpărat românii

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat, vineri, liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programele Rabla şi Rabla Plus 2020, ca urmare a aprobării dosarelor de finanţare în şedinţa Comitetului de Avizare din data de 16 iulie 2020, informează AFM.

Noile liste cu persoanele juridice aprobate în programele Rabla şi Rabla Plus

Programul Rabla Clasic a înregistrat rezervări relativ modeste față de anii anterior, însă cererea de mașini electrice prinRabla Plusa crescut.

Ediția 2020 a programelor Rabla Clasic șiRabla Plusa debutat la finalul lunii martie în același timp cu restricțiile de circulație impuse de pandemia de coronavirus.

În cadrul Programului Rabla au fost acceptate 79 dosare pentru 134 autovehicule și o contestație pentru un autovehicul.

Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 74 dosare pentru 137 autovehicule, dintre care 38 electrice hibride şi 97 pur electrice, 2 motociclete electrice şi 2 contestaţii pentru 3 autovehicule pur electrice.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secțiunile aferente Programelor Rabla şi Rabla Plus.

Administrația Fondului pentru Mediu menționează că începând cu data de 24 iulie 2020, “dosarele de acceptare depuse de către persoanele juridice și dosarele de validare ale producătorilor/dealerilor auto, în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, se vor transmite la AFM doar prin intermediul poștei electronice.”

Obiectivele programelorRabla şi Rabla Plus

„Obiectivele celor două programe vor fi atinse, prin înnoirea parcului auto naţional cu maşini mai puţin poluante şi prin creşterea achiziţiilor de maşini hibride plug-in sau electrice. De asemenea, avem în vedere şi dezvoltarea infrastructurii necesare vehiculelor electrice. Avem în derulare un program adresat municipiilor reşedinţă de judeţ, deschis până la 30 octombrie şi în pregătire un program similar, destinat operatorilor economici, pentru a sprijini dezvoltarea în România a unei infrastructuri de reîncărcare accesibile publicului, pentru a stimula pătrunderea pe piaţă a vehiculelor electrice şi pentru a reduce impactul emisiilor nocive asupra mediului.” a declarat preşedintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”