Dezastru pentru şoferi: RCA se scumpeşte! Ce categorie de vârstă va fi cea mai lovită

Dezastru pentru şoferi: RCA se scumpeşte! Ce categorie de vârstă va fi cea mai lovită

Veşti proaste pentru majoritatea şoferilor din România! După ce firma de consultanţă EY a calculat noile tarife de referinţă pentru poliţa RCA, s-a stabilit că pentru clienţii persoane fizice trebuie să crească, în timp ce pentru companii tarifele trebuie să fie mai mici.

Cei mai grav afectaţi sunt şoferii cu vârsta cuprinsă între 41 şi 50 de ani care deţin un autoturism cu capacitatea cilindrică cuprinsă între 1.201 şi 1.400 centimetri cubi. Pentru aceştia, noul tarif de referinţă ajunge în prezent la 598 lei pe an, în creştere cu aproape 8% faţă de referinţa anterioară, adică dublu faţă de rata inflaţiei, scrie ZF.

Veşti mai bune vin pentru transportatori. Tariful de referinţă pentru un camion cu masa de peste 16 tone este în prezent de 7.273 lei, cu aproximativ 7% mai puţin decât referinţa anterioară.

„Pentru ambele segmente de clienţi, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane ju­ri­dice, apreciem ca ajustarea tarifelor RCA de referinţă este, în general, în concordanţă cu tendinţa de evoluţie a indicatorilor specifici de daunalitate precum frecvenţa daunelor şi dauna medie, înregistrate la nivelul portofo­liului nostru“, a declarat Mihai Tecău, preşedintele direc­to­­ratului Omniasig, al treilea cel mai mare asigurător local.