Registrul Auto Român cere date suplimentare după scandalul Volkswagen

Registrul Auto Român cere date suplimentare după scandalul Volkswagen
Foto: masini.ro

Reprezentanții Registrului Autor Român (RAR) cer date suplimentre după scandalul Volkswagen, informează B1 TV.

Este vorba despre două tipuri de date pe care cei de la RAR le-au cerut. Pe de o parte, au cerut din partea Volkswagen lista cu tipurile de vehicule ale mărcilor care aparțin grupului și lista autovehiculelor pe care s-au folosit astfel de dispozitive, precum softul de păcălire a testelor de noxe.

Pe de altă parte, RAR a cerut de la toți producătorii auto care au venit să omologheze anumite tipuri de vehicule, date suplimentare pentru a vedea dacă nu cumva și alte companii, din afara grupului Volkswagen, au astfel de practici incorecte față de concurență și față de clienți.

„Conducerea Registrului Auto Român a contactat conducerea reprezentanţei grupului Volkswagen în România şi a cerut transmiterea, în cel mai scurt timp, a listei tipurilor de vehicule ale mărcilor care aparţin Grupului Volkswagen, pentru care s-au folosit astfel de dispozitive sau tehnici, precum şi actualizarea listei tipurilor de vehicule, pe măsură ce aceste informaţii vor fi comunicate de către constructor/autoritatea de omologare responsabilă”, se arată într-un comunicat al RAR.

„Acţiunile RAR se vor adresa exclusiv constructorilor de autovehicule sau reprezentanţilor autorizaţi ai acestora, nicidecum persoanelor fizice (…) Menţionăm că RAR nu a acordat niciun certificat de conformitate pentru niciun autovehicul echipat cu motor diesel”, se mai arată în comunicatul citat.

Tags: