Relaţia Fiat cu Chrysler, pusă în pericol de o ofertă publică iniţială a companiei americane

Relaţia Fiat cu Chrysler, pusă în pericol de o ofertă publică iniţială a companiei americane
Foto: topnews.in

Relaţia Fiat cu Chrysler Group va fi pusă în pericol, dacă un fond de sănătate al sindicatului UAW va reuşi să vândă o participaţie minoritară la producătorul auto american prin intermediul unei oferte publice iniţiale.
„Dacă Chrysler va merge înainte cu oferta publică, nu există niciun dubiu că va altera relaţia cu Fiat”, a spus John Elkann, preşedintele grupului italian, citat de Bloomberg.

Fiat, acţionarul majoritar al Chrysler, reanalizează beneficiile şi costurile extinderii relaţiei cu producătorul auto american, care vrea să vândă acţiuni la bursă.

Directorul general al ambelor companii, Sergio Marchionne, urmăreşte procesul ofertei publice, în condiţiile în care eforturile sale de fuzionare a Fiat cu Chrysler sunt blocate de o dispută referitoare la evaluarea producătorul auto american.

Fondul de sănătate al sindicatului United Auto Workers (UAW) deţine o participaţie de 41,5% la Chrysler, restul acţiunilor fiind în proprietatea Fiat.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)