Renault a inaugurat prima sa fabrică de automobile în China

Renault a inaugurat prima sa fabrică de automobile în China
Foto: s.yimg.com

Producătorul francez de automobile, Renault, și-a inaugurat prima uzina în China. Potrivit france24, fabrica a fost inaugurată în metropola Wuhan, în centrul țării, acolo unde CEO-ul Renault, Carlos Ghosn a ținut și un mic discurs.

El a declarat că deschiderea uzinii este „primul pas mare” pentru dezvoltarea Renault „pe o piață esențială unde a fost practic absentă”.
Inaugurarea uzinii vine în urma unui parteneriat cu constructorul chinez de automobile, Dongfeng. Fabrica are o capacitate de producție de 150.000 de vehicule pe an, dar care ar urma să crească în viitor.

Directorul fabricii din China, Jacques Daniel, a transmis faptul că „se observă o explozie pe piața auto din China, care nu se va opri chiar așa de ușor”. Acesta este de părere că Renault „a a juns târziu (în China), dar cu produsul potrivit”.

Primul model care va fi construit în China de către Renault va fi Kahjar, cel mai nou 4×4 al francezilor. Aceștia au ales acest model tocmai din cauza faptului că s-a observat o atracție a chinezilor pentru modelele „crossover”.

 

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:39 - Tanczos Barna: Nu a existat nicio discuție concretă despre scoaterea UDMR din coaliția de guvernare. Sunt convins că ne vom păstra formula de 3+1 și după rocada din mai
22:29 - Primarul unei comune din Bacău s-a ocupat singur de deszăpezirea drumurilor
22:14 - O femeie trăia cu 800 de șobolani în apartament / Autoritățile au intervenit, după ce vecinii au reclamat mirosul insuportabil
22:11 - Florin Cîțu: Nu știe nimeni care este impactul bugetar al proiectului de lege aprobat de Guvern pentru pensiile de serviciu. Pierdem zeci de miliarde de euro dacă nu facem acest jalon din PNRR (VIDEO)
22:10 - Mesajul Regelui Charles pentru Turcia: „Gândurile şi rugăciunile noastre speciale se îndreaptă către toţi cei care au fost afectaţi de acest dezastru”
21:50 - Ahmet Eyüp Türkaslan, portarul antrenat de Marius Șumudică sezonul trecut, a fost găsit mort sub dărâmăturile din Turcia: „Oh, dragul meu frate!”
21:38 - George Simion, despre o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024: „Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate”
21:32 - Se menține riscul maxim de producere a avalanșelor în Munții Făgăraș. Până când este valabil avertismentul și care sunt zonele vizate
21:20 - Un bărbat din Satu Mare s-a sinucis! Și-ar fi pus ștreangul la gât în timp ce vorbea la telefon cu cumnata sa
21:20 - Armata română și-a testat noul sistem de rachete sol-aer de ultimă generație împotriva rachetelor balistice și de croazieră