Renault Clio 2013 poate fi deja comandat și de români. Noul model va fi livrat din octombrie la un preț de pornire de 10.200 euro (FOTO)

Abia dezvăluit la începutul acestei luni, noul Renault Clio poate fi comandat acum și de clienții din România la un preț de pornire de 10.200 euro, TVA inclusă (versiunea Authentique 1,2 16 V 75 CP), iar livrările vor începe în luna octombrie. Noua generație Clio a fost dezvăluită în premieră absolută pe data de 3 iulie 2012 și vine cu o serie de evoluții importante față de modelul precedent. Clio 2013 este descris de Renault ca ”primul vehicul de serie care exprimă cel mai fidel reînnoirea designului Renault”.

„Noul Renault Clio a fost gândit ca o sculptură care sugerează senzualitate si dorință. Curbele sale exprimă dinamismul care emană din prototipul DeZir. Nu există unghiuri ascuțite sau agresive, doar curbe care te fac să-ți doresti să te apropii si să mângâi masina”, a declarat Laurens van den Acker – Senior Vice-President, Corporate Design Renault.

Mașina are o grilă frontală cu siglă proeminentă, poziționată vertical și reliefată prin amplasarea pe un fond negru strălucitor, un design inițiat de concept-car-ul DeZir. Blocurile optice sunt cromate, farurile de zi cu tehnologie LED și mânerele ușilor spate integrate și mascate în apropierea stâlpului spate. În plus, Clio 2013 are o gardă la sol mai joasă, un ecartament mai mare, roți plasate cât mai spre „exteriorul” caroseriei, iar spațiul dintre roți și pasajele roților a fost redus. Noul Renault Clio are în gama de culori 8 nuanțe diferite, printre care și Rouge Flamme – culoarea vedetă de lansare, inspirată de concept-car-ul DeZir.

Interiorul noului Clio este și el substanțial îmbunătățit, cu materiale de calitate și tehnologie contemporană. În cabină se remarcă planșa de bord care amintește de aripa unui avion, tușele cromate și cele de un negru strălucitor (piano black), consola centrală multimedia și vitezometrul cu afișaj digital.

Încă din faza de concepție, Noul Renault Clio a fost gândit pentru a putea fi personalizat atât la interior cât şi la exterior. La exteriorul vehiculului se pot personaliza următoarele elemente: carcasele, oglinzile retrovizoare exterioare, calandrul, bara spate, elementele de protecție a portierelor, culorile jantelor şi plafonul. La interior: planşa de bord, panourile uşilor, volanul, mânerele interioare ale uşilor, maneta schimbătorului de viteze, conturul aeratoarelor, tapițeria şi covoraşele sunt de asemenea personalizabile.

Dotări disponibile pentru noul Clio:
o Card de acces şi demaraj, standard pentru toata gama
o ESP si Hill Start Assist, standard pentru toate versiunile
o Radio Bluetooth® dotat cu sistemul inteligent Renault Bass Reflex, în premieră mondială
o Sistemul MEDIA NAV, cu ecran tactil de 7 inch (18 cm), disponibil în serie pentru două niveluri
de echipare din trei
o Faruri de zi LED
o Sistem de asistență video la parcarea cu spatele ( doar împreună cu Renault R-Link)

Tehnologii disponibile pe noul Renault Clio:
o Renault R-Link, tabletă cu ecran tactil integrată şi conectată la Internet si la vehicul
o Cutie automată cu dublu ambreiaj EDC şi 6 trepte de viteza ( disponibilă începând cu
2013) alături de gama de motorizări care vizează leadership-ul pe piață în ceea ce priveşte consumul şi emisiile de CO2, cu:
o Noul motor în 3 cilindri pe benzină: Energy TCe 90 (4,3 l / 100 km şi 99 g CO2 / km)
o Motorul Energy dCi 90 (3,4 l / 100 km şi 90 g CO2 / km)

Gama Clio 4 cuprinde trei versiuni de echipare, Authentique, Expression, Dynamique şi patru motorizari: 1,2 16V 75 CP / Energy TCe 90 (benzina) şi 1,5 dCi 75 CP / Energy dCi 90 ( diesel). Prețurile de listă pornesc de la 10.200 euro (inclusiv TVA), pentru versiunea de intrare în gamă, Authentique 1,2 16V 75 CP şi ajung până la 14 500 euro ( inclusiv TVA) pentru versiunea Dynamique Energy dCi 90.

Printre echipamentele standard se numără airbaguri frontale și laterale cap-torace pentru şofer şi pasager, ESP (controlul traiectoriei) cu HSA (asistență la urcarea în pantă), tempomat-limitator de viteza ( Cruise Control), faruri de zi LED, card de acces şi demaraj al vehiculului, oglinzi retrovizoare reglabile şi degivrante electric.

Noul Clio va ajunge în showroom-urile din România în luna octombrie 2012 însă românii pot comanda deja modelul la oricare din punctele de vânzare din rețeaua Renault.