Românii din străinătate se întorc acasă: Cozi întinse pe kilometri întregi la intrarea în țară (VIDEO)

Românii din străinătate se întorc acasă: Cozi întinse pe kilometri întregi la intrarea în țară (VIDEO)

Caniculă și cozi, la intrarea în țară prin vama Nădlac. Românii plecați la muncă în străinătate sunt nevoiți să aștepte și trei ore ca să intre în țară. Cozile sunt de cinci kilometri în partea maghiară iar polițiștii de frontieră de la Nădlac II au deschis două benzi suplimentare pentru fluidizarea traficului, informează B1 TV.

Românii din străinătate se întorc acasă: Cozi întinse pe kilometri întregi la intrarea în țară

#DIRECT_ONE_kamd4d#

După ce au parcurs peste 1000 de kilometri ca să vină acasă, în vacanță, românii mai au de trecut un hop: trecerea vămii pentru intrarea în țară. Pe o căldură de peste 40 de grade, „căpșunarii" au de așteptat ore bune la controlul vamal. În vama Nădlac erau deschise șase benzi pentru intrarea în țară. Ca să fluidizeze circulația, polițiștii de frontieră au mai deschis încă două benzi și au relaxat controlul documentelor. Dar și așa, timpii de așteptare au depășit o oră, ajungând în unele cazuri până la trei ore.

”În ultimele 48 de ore, punctul de trecere a frontierei Nădlac II a fost tranzitat de peste 34 de mii de persoane. Acest lucru se îtâmplă datorită cetățenilor români care sunt în străinătate și se întorc acasă pentru a petrece concediile sau cetățenii străini care vin în România. Este așteptată o creștere a traficului prin punctele de trecere a frontierei în această perioadă.

În continuare, polițiștii de frontieră recomandă tuturor participanților la trafic care vor să tranziteze granițele să urmărească aplicația pe care noi am desfășurat-o și merge – trafic online – unde pot să observe timpul de trecere prin punctul în care doresc să tranziteze frontiera”, a declarat Mihaela Leș, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad.

Polițiștii de frontieră se așteaptă la creșterea traficului prin punctele de frontieră din vestul țării pentrucă românii plecați la muncă în străinătate revin în țară. Ca să evite timpii lungi de așteptare, româniisunt sfătuiți să se îndrepte și către alte puncte vamale, cum ar fi Turnu sau Vărșand.

Dorul de familie si de locurile natale sunt singurul motiv pentru care oamenii revin in tara. Din pacate majoritatea romanilor sunt dezamagiti de directia in care se indreapta Romania si sustin ca modul de viata din strainatate este cu totul altfel.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe