Schimbări la înmatricularea și radierea mașinilor. Detaliul pe care toți șoferii trebuie să îl știe

Schimbări la înmatricularea și radierea mașinilor. Detaliul pe care toți șoferii trebuie să îl știe
Foto simbol: Pixabay

Noi schimbări vin la schimbarea procedurii de înmatriculare și radiere a mașinilor. Modificările, adoptate taci de Senat, vin pentru a simplifica procesul, iar aceste detalii trebuie să fie cunoscute de toți șoferii.

Proiectul de lege prevede ca înmatricularea și radierea mașinilor să nu se mai realizeze la DRPCIV, așa cum se proceda până acum, ci la RAR.

Totodată, pandemia a schimbat, la rândul ei, anumite reguli ce priveau înmatricularea sau radierea mașinilor.

Schimbări în procesul de înmatriculare și radiere a mașinilor

Autoritățile doresc a o simplificare a procesului de înmatriculare și radiere a autoturismelor. Astfel, a fost depus, la Senat, un proiect de lege ce prevede scurtarea procedurii.

Mai exact, autoturismele nu vor mai fi radiate sau înmatriculate la DRPCIV, așa cum era prevăzut în trecut, ci la RAR. Proiectul de lege a fost depus de un grup de parlamentari UDMR și urmărește ca procesul să de mute la Registrul Auto Român.

Astfel, se elimină un pas extrem de important în procesul de înmatriculare, mai exact prezența la DRPCIV pentru obținerea numărului și a plăcuțelor de înmatriculare.

Când ar putea intra în vigoare noua lege privind înmatriculările

Activitățile de înmatriculare vor trece la Ministerul Transporturilor, prin RAR, începând cu data de 1 ianuarie 2022, dar nu mai devreme de 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial, scrie Promotor.

Astfel, RAR ar urma să se ocupe și de „activitatea de înmatriculare sau radiere a vehiculelor, de eliberare și evidență a certificatelor de înmatriculare și a plăcilor cu numere de înmatriculare a vehiculelor, precum și de eliberare și evidență a autorizației de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor”.

Totodată, plăcuțele cu merele de înmatriculare vor fi realizate tot de către Registrul Auto Român, iar aici se vor încasa și taxele.

Ultima oră
00:36 - Daniel Coriu (Colegiul Medicilor): Mulți bolnavi COVID au murit cu zile. Cum am ajuns aici? Neîncrederea în mesajul medicilor și al autorităților. La acest lucru au contribuit și unii colegi de-ai noștri (VIDEO)
23:57 - Premierul ungar Viktor Orban acuză Washingtonul şi Bruxellesul că se amestecă în politica internă a țării pentru ca el să piardă alegerile
23:45 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre conservarea energiei și prelungirea vieții. „Un om cu credință în Dumnezeu nu se stresează” (VIDEO)
23:23 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre longevitate. „Se consideră că deja s-a născut omul care va trăi mia de ani” (VIDEO)
22:51 - Gazprom a avertizat Republica Moldova că va sista livrarea gazelor din 1 decembrie dacă nu-şi achită datoriile
22:34 - Arhiepiscopia București își pune la dispoziție capelele. Morgile spitalelor nu mai fac față numărului de decese COVID
22:13 - România cere sprijin internaţional pentru gestionarea crizei COVID / CNSU a adoptat o Hotărâre privind solicitarea de medicamente, echipamente şi echipe medicale
21:50 - Panică la meciul Dinamo – Rapid: Lui Alexandru Răuță i s-a făcut rău. A fost urcat în ambulanță cu masca de oxigen pe față
21:44 - Daniel Funeriu: În democrație nu poți să interzici prostia, prostia politicienilor care sunt incapabili să prevadă. În iunie – iulie, când Franța se pregătea de valul 4, nouă ni se spunea că am învins pandemia (VIDEO)
21:17 - Alexandru Rafila: E necesară o solidaritate națională, care să implice vaccinarea anti-COVID și înțelegea faptului că fiecare dintre noi e parte din acest efort