Taximetriștii cer interzicerea trotinetelor electrice de teamă că vor face ”foamea”! Discuții aprinse pe forumuri, după anunțul Guvernului privind aplicațiile de transport alternativ

Taximetriștii cer interzicerea trotinetelor electrice de teamă că vor face ”foamea”! Discuții aprinse pe forumuri, după anunțul Guvernului privind aplicațiile de transport alternativ

Taximetriștii reclamă pe forumurile de specialitate anunțul Guvernului privind reglementarea aplicațiilor de transport alternativ, potrivit adevarul.ro.

Aceștia fac strategii ample de boicotarea a tuturor mijloacelor de transport alternativ. Un taximetrist din Bucureşti le solicită colegilor săi să declanşeze atacul şi împotriva trotinetelor electrice.

„Ori ne ducem la guvern iară, ori mă duc şi mă apuc să le arunc în Dâmboviţa”, scrie bărbatul într-un grup de pe Facebook al taximetriştilor, în contextul în care propunerea de ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea serviciului de transport alternativ a fost discutată în cadrul unor dezbateri publice organizate de Ministerul Transporturilor.

Taximetristul susţine că şi „bulangiii” de la companiile care închiriază trotinete electrice (Lime, Wolf-E şi Flow) îi fură clienţii, plângându-se că în această vară va „face foamea”, arată sursa citată.

În orice caz, publicația notează că nici atitudinea față de pasageri nu diferă prea mult. Acum două zile, reprezentanţii taximetriştilor l-au luat în bătaie de joc pe un consumator care, în cadrul dezbaterii publice a proiectului de OUG privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, organizată la Ministerul Transporturilor, a reclamat că a fost taxat discreţionar de un şofer de taxi tradiţional.

Companiile de ridesharing consideră că proiectul de ordonanță de urgență, care le-ar permite intrarea în legalitate, este destul de potrivit pentru a fi adoptat de Guvernul Dăncilă, deși nu este tocmai perfect.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)