Donald Trump, declară RĂZBOI maşinilor electrice: Decizia de ULTIMĂ ORĂ luată la Casa Albă

Donald Trump, declară RĂZBOI maşinilor electrice: Decizia de ULTIMĂ ORĂ luată la Casa Albă

Decizie radicală la Casa Albă privind maşinile electrice! Administraţia Trump intenţionează să elimine subvenţiile pentru acest tip de autoturisme, dar şi pentru şi alte industrii, cum este cea a energiei regenerabile.
Anunţul a fost făcut luni de consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow.

General Motors (GM) şi-a făcut publice săptămâna trecută planurile de închidere a cinci fabrici şi de concedieri masive.

Întrebat despre aceste planuri, Kudlow s-a referit la creditele fiscale de 2.500-7.500 de dolari acordate de Guvernul SUA americanilor care cumpără vehicule electrice, inclusiv cele fabricate de GM.

”În ceea ce priveşte politica noastră, vrem să eliminăm toate acele subvenţii. Şi apropo, dorim să eliminăm şi alte subvenţii impuse în timpul administraţiei Obama, fie că este vorba despre energie regenerabilă şi altele”, a spus Kudlow, potrivit news.ro.

Consilierul a precizat că aceste măsuri vor fi luate în viitorul apropiat, la sfârşitul lui 2020 sau în 2021.

Creditele fiscale sunt limitate de către Congres la 200.000 de vehicule electrice pentru un producător, după care sunt eliminate treptat.
Gigantul auto american a anunţat că anticipează că va atinge pragul respectiv până la sfârşitul acestui an, ceea ce înseamnă că programul său de subvenţii se va încheia până în 2020.

Casa Albă nu poate să schimbe unilateral aceste subvenţii. Preşedintele Donald Trump a avertizat săptămâna trecută că va elimina subvenţiile pentru GM, ca reacţie la planul companiei de a închide fabrici.

Kudlow a explicat că modificarea subvenţiilor nu va afecta doar GM.