Un milion de automobile Mercedes din toată lumea, rechemate la service: Ce probleme au fost descoperite 

Un milion de automobile Mercedes din toată lumea, rechemate la service: Ce probleme au fost descoperite 
Foto: mercedes-benz.com.my

Probleme pentru grupul auto german Daimler.

Peste un milion de autoturisme și SUV-uri Mercedes-Benz vândute la nivel global au fost rechemate luni în service din cauza unei posibile probleme provocate de umflarea accidentală a airbag-urilor, informează Daily Mail.

Potrivit reprezentanților companiei, este vorba despre 495.000 de vehicule din SUA, 400.000 din Marea Britanie, 76.000 din Canada și alte câteva sute de mii din Germania.

Vizate sunt modelele din Clasele A, B, C și E precum și CLA, GLA și GLC vândute în perioada noiembrie 2011 — iulie 2017.

Oficialii de la Daimler au explicat că o descărcare electrostatică, cumulată cu un arc defect, poate duce la o umflare neintenționată a airbag-ului din fața șoferului în vehiculele incluse în această rechemare.

Aceștia au mai precizat că dacă indicatorul airbag-ului este aprins, clienții trebuie să contacteze Mercedes sau concesionarul lor.

De asemenea, constructorul îi va contacta pe clienții care dețin un vehicul vizat de această rechemare. Repararea defecțiunii va fi făcută de constructor.

Urmăriți B1TV.ro și pe