Un nou petic de autostradă a fost deschis, Târgu Mureș – Ungheni. Câți kilometri de drum de mare viteză are România (GALERIE FOTO)

Un nou petic de autostradă a fost deschis, Târgu Mureș - Ungheni. Câți kilometri de drum de mare viteză are România (GALERIE FOTO)
Autostrada Târgu Mureș - Ungheni / Foto: Ministerul Transporturilor

Un nou petic de autostradă a fost deschis în România. Ministerul Transporturilor a făcut anunțul, în această sătpămână. Este vorba despre un sector al Austrăzii Transilvania, Târgu Mureș – Ungheni, la care lucrările au început din iulie 2020.

4,5 kilometri este lungimea autostrăzii Târgu Mureș – Ungheni, la care se mai adaugă 4,7 kilometri drum de legătură care pornește de la Târgu Mureș, care face joncțiunea cu sectorul de autostradă, ce contnuă până la Ungheni.

Câți kilometri de autostradă are România

Potrivit Ministerului Transporturilor, odată cu deschiderea Autostrăzii Târgu Mureș – Ungheni, municipiul Târgu Mureș va avea asigurată o legătură rutieră modernă cu Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Sebeș și Alba Iulia, dar și cu frontiera de vest a României.

Peste 192 de milioane de lei este valoarea totală a proiectului, cu o perioadă de garanție a lucrărilor de 9 ani. În contract sunt prevăzute inclusiv construcția a 3 poduri și pasaje pe drumuri de legătură, 6 poduri și pasaje pe autostradă și două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la rețeaua de drumuri existentă.

„Cu o floare nu se face primăvară”. România rămâne codașa Europei din punct de vedere al numărului de kilometri de autostradă construiți, raportat la suprafața teritoriului. În prezent, în țara noastră se poate circula pe 940 de kilometri de drum de mare viteză.