Volkswagen, în fața unui nou proces: acesta a fost dat în judecată de către producătorul de computere Acer

Volkswagen, în fața unui nou proces: acesta a fost dat în judecată de către producătorul de computere Acer
Logoul Volkswagen, așezat de un angajat al companiei pe un model VW ID.3, în timpul unui eveniment desfășurat la Dresda, Saxonia, în 8 iunie 2021. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Sebastian Kahnert

Volkswagen a declarat că acuzațiile făcute împotriva sa de Acer sunt nefondate, după ce o revistă a raportat că producătorul taiwanez de computere a dat în judecată producătorul auto pentru încălcarea brevetelor rețelei mobile, relatează autonews.

Volkswagen, dat în judecată de producătorul de computere Acer

Săptămânalul german WirtschaftsWoche a raportat marți că Acer a intentat o acțiune în statul american Virginia, susținând că VW a plătit doar pentru licențe pentru brevetele 2G și 3G, dar a instalat în mare parte cipuri pentru telefoane mobile cu tehnologie 4G în ultimii doi ani.

„Vom examina procesul împreună cu furnizorii noștri și vom decide apoi cum să procedăm”, a declarat VW pentru Reuters.

„La prima vedere avem indicii că acuzațiile și acuzațiile formulate în acesta sunt nefondate și ne vom apăra poziția”, a adăugat producătorul auto, refuzând să ofere mai multe detalii.

Vânzările de automobile electrice pe baterii ale Grupului Volkswagen s-au dublat în prima jumătate din 2021

„După ce au fost livrate 59.948 BEV către clienți în primul trimestru (+78,4% comparativ cu anul precedent), livrările au crescut semnificativ în al doilea trimestru, după cum era plănuit, până la 110.991 unități (+259,7% comparativ cu anul precedent). În cursul anului, producția BEV va accelera în continuare mulțumită extinderii gamei de modele”, se arată în comunicatul Grupului Volkswagen.

SUV-ul ID.4, văzut ca un concurent direct pe piața mașinilor electrice pentru Dacia Spring, ocupă prima poziție în topul vânzărilor de mașini electrice din grupul Volkswagen în prima jumătate din 2021, cu 37.292 de unități. Citește mai mult