Volkswagen continuă ofensiva electrică globală: Vânzările de automobile electrice pe baterii s-au dublat, iar concurentul direct al Dacia Spring e cel mai bine vândut BEV al grupului

Volkswagen continuă ofensiva electrică globală: Vânzările de automobile electrice pe baterii s-au dublat, iar concurentul direct al Dacia Spring e cel mai bine vândut BEV al grupului
Logoul Volkswagen, așezat de un angajat al companiei pe un model VW ID.3, în timpul unui eveniment desfășurat la Dresda, Saxonia, în 8 iunie 2021. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Sebastian Kahnert

Grupul Volkswagen și-a continuat ofensiva electrică de succes și în prima jumătate din 2021, când a vândut 170.939 de automobile electrice pe baterii (BEV), mai mult decât dublul vânzărilor pe care le înregistra în perioada similară a anului precedent.

Vânzările de automobile electrice pe baterii ale Grupului Volkswagen s-au dublat în prima jumătate din 2021

„După ce au fost livrate 59.948 BEV către clienți în primul trimestru (+78,4% comparativ cu anul precedent), livrările au crescut semnificativ în al doilea trimestru, după cum era plănuit, până la 110.991 unități (+259,7% comparativ cu anul precedent). În cursul anului, producția BEV va accelera în continuare mulțumită extinderii gamei de modele”, se arată în comunicatul Grupului Volkswagen.

SUV-ul ID.4, văzut ca un concurent direct pe piața mașinilor electrice pentru Dacia Spring, ocupă prima poziție în topul vânzărilor de mașini electrice din grupul Volkswagen în prima jumătate din 2021, cu 37.292 de unități.

Grupul spune că ofensiva modelelor BEV de la marca de bază Volkswagen a început în Europa, în 2020, cu ID.3. Această mașină a fost urmată de SUV-ul electric ID.4, care în martie a fost lansat și în SUA, și în China. În plus, începând cu luna iunie, în China a fost pus pe piață și ID.6, un SUV electric cu până la șapte locuri adaptate speciale pentru a răspunde cerințelor clienților chinezi.

„A noastră ofensivă electrică globală continuă să facă progrese, iar cererea clienților este mare. Anul acesta, intenționăm să livrăm în premieră în jur de un milion de vehicule electrice și suntem încrezători că vom îndeplini țintele flotei ca emisii de CO2 în Europa”, a declarat Christian Dahlheim, director de vânzări al Grupului Volkswagen.

Cele mai bine vândute cinci modele BEV ale Volkswagen în prima jumătate din 2021 sunt:

  • Volkswagen ID.4 – 37.292 de vehicule;
  • Volkswagen ID.3 – 31.177 de vehicule;
  • Audi e-tron (incl. Sportback) – 25.794 de vehicule;
  • Porsche Taycan (incl. Cross Turismo) – 19.822 vehicule;
  • Volkswagen e-up! – 17.890 de vehicule