Volkswagen nu este primul producător care a falsificat testele de emisii poluante și nici nu este la prima abatere: Ford și Honda, obligate să plătească amenzi drastice în trecut

Volkswagen nu este primul producător care a falsificat testele de emisii poluante și nici nu este la prima abatere: Ford și Honda, obligate să plătească amenzi drastice în trecut
Foto: celsias.com

Scandalul privind falsificarea testelor de emisii poluante a grupului german Volkswagen nu este un pionierat în industria auto.

Volkswagen nu este primul producător auto care a făcut acest lucru şi nici nu este la prima abatere și cel mai probabil se va alege cu o amendă drastică în urma acestui scandal.

În 1974, Volkswagen a acceptat plata a 120.000 de dolari pentru închiderea acuzaţiilor Agenţiei de Mediu, că grupul german nu a dezvăluit existenţa a două dispozitive care modificau controlul emisiilor la 25.000 de modele ale VW din 1973..

General Motors, Ford Moror şi American Honda Motor au fost prinse și ele cu minciuna, scrie ziarul financiar.

În 1995, General Motors a acceptat plata a aproape 45 de milioane de dolari pentru închiderea acuzaţiilor din partea autorităţilor guvernamentale, că a montat în mod ilegal dispozitive care modificau controlul emisiilor la circa 470.000 de automobile Cadillac, efectul fiind creşterea poluării, a anunţat la acea dată Departamentul de Justiţie.

În 1998, Agenţia de Mediu a acuzat Honda că a dezactivat o parte din computerul de board care detecta emisiile motoarelor la 1,6 milioane de automobile Accord, Civic, Prelude, Odyssey şi Acura, fabricate în 1996 şi 1997 şi Civic din 1995, fără să informeze instituţia atunci când a depus cerere pentru certificare.

Sistemul monitoriza nivelul emisiilor în timpul deplasării vehiculelor.

Honda s-a angajat pentru închiderea cazului să prelungească garanţia pentru emisiile maşinilor la 14 ani sau 150.000 de mile, plus alte măsuri, rezultând costuri de cel puţin 250 de milioane de dolari. Compania a mai acceptat plata unor amenzi de 12,6 milioane de dolari şi alte 4,5 milioane de dolari pentru proiecte de reducere a poluării.

Tot în același an, Ford a cheltuit 7,8 milioane de dolari după ce Agenţia de Mediu a acuzat producătorul auto că a instalat un dispozitiv care să înşele sistemul de control al emisiilor pe 60.000 de vehicule van Econoline din 1997. Software-ul reducea consumul de carburant dar creştea nivelul emisiilor de oxid de nitrogen peste nivelul admis de legislaţia americană.

Grupul Ford a acceptat eliminarea softului printr-o campanie de rechemări care a costat 1,3 milioane de dolari, precum şi plata unei amenzi de 2,5 milioane de dolari, cumpărarea de certificate pentru emisii de oxid de nitrogen în valoare de 2,5 milioane de dolari şi alocarea de 1,5 milioane de dolari pentru proiecte de combatere a poluării.

 

Ultima oră
15:26 - 493 de unități administrative din România, în scenariul roșu. Lista localităților în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti
13:30 - CORONAVIRUS | Încă 7.676 de infectări în România. Pandemia a mai făcut 121 de victime / Bucureștiul a depășit pragul de 4 / 1.195 de pacienți la ATI în toată țara, din care 17 sunt minori