Wolkswagen a achiziționat Porsche: Se așteaptă o schimbare de perspectivă la Porsche, ca urmare a tranzacției

Wolkswagen a achiziționat Porsche: Se așteaptă o schimbare de perspectivă la Porsche, ca urmare a tranzacției
Foto: autocar.co.uk

Efortul producătorului german de automobile Wolkswagen de a prelua Porsche, început acum trei ani, s-a încheiat miercuri, WV achiziționând 50,1% din acțiunile acestuia. Restul de 49,9% fuseseră deja achiziționate în 2009 de către producătorul german, relatează Wall Street Journal.

La început, Porsche a fost cel care a încercat să achizitioneze Wolkswagen, o companie mult mai mare, fără succes. Porsche a acumulat datorii de aproape 10 miliarde de euro în această încercare, aproape prăbușind-se din cauza dificultăților financiare.

Noul acord este programat a se semna pe 1 august. Astfel, Porsche se va număra printre multele alte mărci detinuțe de WV, inclusiv mașinile de lux Audi, Bentley, Lamborghini și Bugatti.

Ca urmare a tranzacției, se așteaptă ca producătorul de mașini sport într-un neobosit creator de mașini de lux, cu o gamă și mai variată de automobile din altă gamă decât cea sport.

Ultima oră
22:56 - Shakira, acuzată de evaziune fiscală în Spania. Ce sumă ar fi evitat cântăreața să plătească
22:50 - Emil Boc, despre OUG privind împrumuturile de Trezorerie: Se adresează primăriilor mici și mijlocii, pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene sau naționale. Premierul a fost prompt (VIDEO)
22:41 - Mecanicul locomotivei responsabil pentru accidentul de la Fetești a fost reținut. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul incidentului
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)