Adrian Câciu: „Venim cu o serie de noi soluții care vor duce la stoparea creșterii prețurilor la energie” / „Până acum nu s-a decontat un leu pentru furnizori. Este la Ministerul Energiei această problemă” (VIDEO)

Adrian Câciu: Venim cu o serie de noi soluții care vor duce la stoparea creșterii prețurilor la energie / Până acum nu s-a decontat un leu pentru furnizori. Este la Ministerul Energiei această problemă (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat joi că lupta împotriva inflației vizează reducerea deficitelor dar și rezolvarea cauzelor care vizează creșterea prețului la energie. În acest sens, acesta a precizat că vor fi discutate noi soluții pentru stoparea creșterii prețurilor:

„Lupta împotriva inflației se face pe mai multe fronturi. Pe de o parte reduci deficitele și în primul rând elimini riscul de derapaj.

Pe de altă parte trebuie să acționezi asupra cauzelor inflației și cauzele asupra inflației sunt prețurile la energie, drept pentru care luna viitoare venim cu o serie de soluții, noi le avem, o să le discutăm și politic, care vor duce la stoparea creșterii prețurilor la energie, dacă nu diminuarea lor”, a spus ministrul Finanțelor.

Acesta a subliniat că a găsitla veniturile bugetare încă trei miliarde de lei, din dividentele companiilor de stat. În ceea ce privește problemele legate de distribuirea banilor către furnizori în cadrul procedurilor de compensare a facturilor, Adrian Câciu arată cu degetul către Ministerul Energiei:

„Să vedem ce face Ministerul Energiei cu tot lanțul de industrie energetică. Ne preocupă să salvăm oamenii și economia. Am prins în bugetele Ministerelor Energiei și Ministerului Muncii bani pentru compensarea, în sensul de decontarea facturilor furnizorilor. Până acum nu s-a decontat un leu. Nu întrebați Ministerul Fianțelor de ce Ministerul Energiei nu a făcut aceste deconturi. Este la Ministerul Energiei această problemă. Ce a ținut de Ministerul Finanțelor sau de Parlament, de politica fiscal bugetară am făcut, banii sunt acolo”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe